• Prehľad akcií

            • Expedícia Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu

            • Medzinárodná cena Vojvodu z Edinburghu je medzinárodný projekt rozvoja mládeže, ktorý u mladých buduje cieľavedomosť, organizačné schopnosti či schopnosť spolupracovať v tíme. Žiaci najprv 3-6 mesiacov pracujú na svojich cieľoch v oblasti dobrovoľníctva, športu a talentu a následne sa ako skupina zúčastňujú viacdňovej expedície v prírode neznámom prostredí.

              4 žiačky deviateho ročníka ZŠ Komenského (Viktória Bodnárová, Tatiana Šalingová, Daniela a Ema Enekešové) sa v júni zúčastnili a úspešne ukončili svoju kvalifikačnú expedíciu. Táňa a Viktória tak už v mladom veku dosiahli striebornú úroveň, zatiaľ čo Ema a Daniela dokončili bronzovú. Museli zvládnuť trojdňovú expedíciu Malými Karpatami, ktorú si sami naplánovali. Nocovať museli v stanoch a počas celej expedície si nemohli nič kúpiť či využívať digitálne technológie. Všetky veci si nosili so sebou v ruksakoch, jedlo si pripravovali na prenosnom variči. A to všetko zvládli za mimoriadne nepriaznivého počasia, keď im počas troch dní takmer neustále pršalo. Dievčatá však celú expedíciu zvládli a na jeseň budú reprezentovať školu na slávnostnej ceremónii odovzdávania Medzinárodnej ceny vojvodu z Edniburghu.

            • Neformálna triednická hodina 6.A triedy

            •  

              Uvoľnenie karanténnych opatrení využili žiaci 6. A spolu so svojou  triednou učiteľkou  na to, aby sa po viac ako dvoch mesiacoch stretli zoči-voči.

              Porozprávali sa, ako zvládajú vzniknutú situáciu, aké sú výhody a nevýhody domáceho vzdelávania, vymenili si skúsenosti a predebatovali kadečo iné. Potešili sa najmä vzájomnej prítomnosti.

              Snáď sa onedlho vráti všetko „do normálu.“

            • Ako sa naša deviatačka zamyslela.....

            • Citáty o škole

              1. Najúčinnejšie by bolo deťom školu zakázať. - A.P.Herbert

              - Inak povedané, - zakázané ovocie chutí najlepšie – Ak by sme ju deťom zakázali, chceli by tam chodiť, skúsiť zakázané – Je to podľa mňa úplne jednoduché, pekné a presné vysvetlenie fungovania toho, čo deti/ľudí „láka“.

               

               

              2. Keby nebo vyslyšalo detské modlitby, nezostal by nažive ani jeden učiteľ. – perzské príslovie

              - Ironicky „kruté“, ale vtipné. Deti v školách by boli poväčšine najradšej, keby naozaj neboli žiadni učitelia, i keď si myslím, že by to neskôr určite oľutovali a chceli ich späť. Ale deti niekedy nepremýšľajú úplne najrozumnejšie - tomu nás naučí škola.

               

               

              3. Neučíme sa pre školu, ale pre život. – Seneca

              -Škola nie je o tom, aby sme si pamätali všetko, čo sme sa kedy učili. Škola nás pripraví do života, aby sme doň vedeli vykročiť správnou nohou. Naučí nás zodpovednosti, úcte, pomôže nám dospieť, zanechá v nás veľa pekných spomienok, nielen vedomostí.

              Učíme sa preto, aby sme sa neskôr v živote mali lepšie.

               

               

              4. Čím viac sa učíme, tým viac odhaľujeme svoju nevedomosť. – Percy Bysshe Shelley

              - Človek stále viac a viac prichádza na to, že nemôže vedieť všetko. Nikdy nebude vedieť všetky informácie alebo vedomosti. Pretože svet je veľmi zložitý a ani jeden človek ho nedokáže pochopiť a poznať celý. V tom je to krásne čaro.

               

               

              Všetky citáty som si vyberala podľa toho, ako veľmi ma po prvom prečítaní zaujali.

              Klaudia Dlugošová 9.B

            • Už ideme do školy?

            • Deti z 1.A sa už nevedia dočkať stretnutia so spolužiakmi v triede. Na "výtvarnej výchove"   si pripravili rúška.....

            • Opäť otvárame športové triedy v 5. ročníku

            • POZOR! POZOR! Oznam pre ŠPORTOVCOV telom aj dušou, ale aj budúcich športovcov, ktorí chcú nabehnúť na ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL. Otvárame možnosť prihlásenia sa do športových tried so zameraním na basketbal, futbal a v prípade záujmu aj hokejbal. Radi privítame aj externých žiakov, pretože šport nás spája, buduje charakter, ale aj nové pevné vzťahy.

            • Jazykový kvet

            • Chaotické obdobie v začiatkoch karantény zatienilo úspech našich dievčat na KRAJSKOM KOLE v jazykovo-umeleckej akreditovanej súťaži pre deti a mládež vo veku do 19 rokov v prednese a dramatizácii v cudzích jazykoch. Našťastie diplomy, ktoré nám v týchto dňoch doručili, nám 1. MIESTO a 2. MIESTO pripomenuli. SRDEČNE VÁM DIEVČATÁ BLAHOŽELÁME.

            • Deň Zeme

            • Nezabudli sme ani pri domácom učení na Deň Zeme. Naši žiaci aktívne pomáhali prírode a dali nám o tom vedieť. Prečítajte si ako Laura Božiková, Filip Janík, Patrícia Karabínová, Krištof Cvaniga, Markus Hronkin, Kija Kozubová, Sarah Molotová a Monika Šallingová strávili tento deň.

              Deň Zeme

              Laura_Božiková

              Hoci tohtoročný deň Zeme bol zatienený aktuálnou situáciou aj napriek tomu je to stále veľmi významný deň. Počas neho by sme si mali pripomenúť prečo tu všetci môžeme byť. Vďaka našej Zemi. Vďaka nej máme všetko čo potrebujeme pre náš život. Niekedy na to žiaľ zabúdame rovnalo ako zabúdame aj na to že Zem nie je nezničiteľná. Ak tu ale chceme ešte nejaký ten čas pobudnúť mali by sme sa o ňu zaujímať a pomáhať jej.

              Ja nie som až taký veľký ochranár Zeme ako iní, no nie je mi, ani ľahostajná. Doma recyklujeme aj kompostujeme a tento rok sme sa išli trochu vyvetrať a popri tom sme aspoň trošičku zredukovali to množstvo odpadkov.

               

              Filip_Janík

              Táto planéta je pre mňa, ako aj pre nás všetkých ľudí veľmi dôležitá. Keď si ju zničíme ,inú planétu už nemáme, je to jediná planéta, na ktorej môže exitovať život ,zvieratá ,kde sa nachádza pitná voda. Ja si našu planétu vážim .Snažím sa recyklovať odpad, nehádzať obaly na zem ale do koša a snažím sa vždy rýchlo osprchovať aby som šetril vodou. Musíme si vážiť to čo nám táto planéta ponúka, lebo ako vravím druhú planétu už nemáme.

               

               

              Patrícia_Karabínová

              Čo pre mňa znamená planéta Zem? - miesto na život, za ktoré som vďačná.
              Na Deň Zeme som vyzbierala odpadky v potoku za domom. Urobila som to preto, lebo nikdy sa k tomu nikto nedostal, aby ich vyzbieral tak bol rad na mne. Myslím, že to bolo prospešné a urobila by som to určite aj keby nebol deň Zeme, lebo našu Zem si treba vážiť každý deň.

              Krištof_Cvaniga

              Planéta je náš domov a musíme sa o ňu starať, aby sme prežili. Preto som si vybral zbieranie odpadkov v našom lese. Pričom som oddeľoval plasty od papiera a skla. Takto vytriedený odpad som vyhodil v smetiakoch obce na to určených

              Markus _Hronkin

              Ja som sa rozhodol, že pre našu Zem urobím čosi praktické a pri prechádzke lesom som zozbieral odpad, ktorý som videl naokolo. Každý deň triedim odpad a snažím sa šetriť vodou, potravinami aj oblečenie, aby som svojim správaním nevytváral ďalší zbytočný odpad a neznečisťoval životné prostredie.

              Viktória _Kozubová

              Naša planéta Zem pre mňa znamená veľa. Dáva nám živiny, ktoré mi ľudia potrebujeme pre život či už je to ropa, ovocie, zelenina alebo pôda kde mi ľudia pestujeme. Toto všetko nám dala príroda. No niektorí ľudia túto vec zneužívajú vo svoj prospech. A to už len tak že si to privlastnia alebo že vyrubujú lesy, stromy len pre nás aby sme dostali kancelársky papier a preto som sa včera na moje narodeniny rozhodla že pôjdeme s mojou rodinou do našej záhradky a pozbierame všetok odpad, ktorý nájdeme. Nebolo toho až tak veľa no aj tak sme trošku prispeli k zdravšiemu prostrediu

              Sarah_Molotová

              Deň zeme: sadili sme v záhrade nové stromčeky ,jahody, hrášok. Aj týmto spôsobom pomôžeme našej planéte aspoň trošku.

              Monika_Šallingová

              Spolu so sestrou sme boli zbierať odpadky v lese. Bolo ich tam naozaj veľa. Nazbierali sme dve tašky. :)

               

               

            • Prvouka

            • Na hodine prvouky sme si vyskúšali ako pestovať rastlinky. Vaneska to tentokrát vyskúšala sama. Verím, že bude bohatá úroda. Aj takto sa dá krátiť čas, keď sme doma. :) 

            • Pomoc pri ťažkostiach v učení

            • Ak máte pri učení problémy dieťaťom a máte pocit, že už to nezvládate, ponúkame vám pomoc. Naša školská psychologička a špeciálna pedagogička sú vám k dispozícii formou online konzultácií v uvedenom čase.

            • List pani učiteľke

            • Aj keď sme doma druháci sa poctivo učia a pripravujú. Na hodine slovenského jazyka sme sa učili, ako sa píše list. 2.C zobrala vážne výzvu a žiaci svojej pani učiteľke napísali nádherné listy, s ktorými sa chcem pochváliť.

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie