• Prehľad akcií

            • Ďalší ročník súťaže EXPERT úspešne za nami

            • Presnejšie povedané za našimi 33 súťažiacimi. A opäť sa im darilo.

              Najlepšie obstál Timotej Gardošík z 5.A-Š triedy, ktorý v kategórii Ako funguje svet obsadil  34. miesto a kategórii Päť jazykov kultúry 69. miesto. Celkovo tak obsadil krásne 32. miesto spomedzi 1451 súťažiacich z celého Slovenska. Jeho spolužiak Daniel Kolárik skončil zo spomínaných 1451 piatakov na 158. mieste.

              V oboch kategóriách výborne obstál aj Ondrej Spišák zo 7.A-Š, ktorý sa v kategórii Od Dunaja k Tatrám umiestnil na 34. mieste a v kategórii Svetobežník na 51. mieste, čím celkovo skončil na 128. mieste spomedzi 1410 súťažiacich žiakov 7. ročníka.

              Viacerým žiakom sa veľmi dobre darilo v jednej kategórii.

              Alex Vrzal zo 7.B triedy obsadil v kategórii Svetobežník pekné 51. miesto z 335 súťažiacich siedmakov. Spomedzi 407 súťažiacich  v kategórii Od Dunaja k Tatrám obsadila Alexandra Fedorová 71. miesto.

              Spomedzi žiakov 8. ročníka dosiahol Viliam Debre z 8.A-Š pekné 38. miesto v kategórii Góly, body, sekundy a to v konkurencii 274 žiakov.

              Z deviatakov na titul experta v kategórii Mozgolamy dosiahla Bianka Jakubcová z 9.B, ktorá sa umiestnila na 82. mieste spomedzi 594 zapojených deviatakov.

               

              Srdečne blahoželáme, milí „experti“!

            • Oceňujeme mladých ľudí, ktorí sa neboja veľkých cieľov.

            • 12 žiakov našej základnej školy z ôsmeho a deviateho ročníka sa v septembri zapojilo do programu Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu (DofE). Odvtedy makajú v troch oblastiach - šport, talent, dobrovoľníctvo - venujú sa rôznym aktivitám a idú za svojimi cieľmi vo futbale, gymnastike, čítaní, pečení či kórejčine. Čoskoro sa začnú pripravovať na štvrtú oblasť, a to dobrodružnú expedíciu! Držte im palce, nech ich doterajšia motivácia ani disciplína neopúsťajú, aby program na bronzovej úrovni v tomto školskom roku úspešne ukončili. 

            • Beseda ,, Zvuky zvierat"

            • V stredu (9. 3. 2022) sa žiaci 1. ročníka zúčastnili besedy ,, Zvuky zvierat" s pánom Stavným. Vypočuli si aké zvuky vydávajú lesné zvieratká a otestovali sa, či by niektoré uhádli aj so zavretými očami... 

            • THE SYSTEM - Language Flower

            • Milí priaznivci anglického jazyka:-)

              V priebehu mesiaca január sa náš žiak Marek Jerdonek (9.AŠ) zapojil do medzinárodného jazykovo-umeleckého projektu Jazykový kvet 2022, v kategórii ŤUKNI. Jeho úlohou bolo napísať poviedku, ktorú sme spoločne prekladali do anglického jazyka.

              A tak vznikol napínavý a zaujímavý príbeh, ktorý sme nazvali THE SYSTEM. Marek  svojou húževnatou prácou a výkonom v angličtine veľmi prekvapil. Aj keď nepostúpil do celoslovenského finále, Marek poviedke venoval svoj čas a trávil dlhé hodiny nad samotným dejom a prekladom, za čo mu patrí obrovská pochvala...

              Prajeme mu veľa úspechov a hlavne kreatívnych nápadov. Tešíme sa, že svoje vedomosti určite zúročí pri štúdiu na strednej škole, ktoré ho čaká:-)

            • Tretiaci čítajú prvákom

            • Opäť tu máme Marec - mesiac knihy. Naši tretiaci sa preto rozhodli ukázať svojim najmenším spolužiakom - prvákom, ako sa vieme zabaviť aj na hodinách čítania, a že čítanie vôbec nemusí byť nudné. Po prečítaní poučného a zaujímavého príbehu si tak prváci hrou precvičili vedomosti nie len zo slovenčiny, ale aj z matematiky či prvouky.  Všetci spoločne sme sa zabavili i zasmiali a rozišli sme sa s malou sladkou odmenou za šikovnosť a úsmevom na tvári.

            • Logická olympiáda intelektovo nadaných

            • Jakub Soska zo 6.B triedy absolvoval 10. ročník školského kola súťaže Logická olympiáda intelektovo nadaných žiakov. 40 minút riešil test pozostávajúci zo 14 úloh, ktoré boli podľa náročnosti hodnotené 1 prípadne 2 bodmi. Jakub sa stal úspešných riešiteľom. Srdečne blahoželáme. 

            • Životné prostredie očami 7.B

            • Siedmacka chémia je aj o životnom prostredí - o dôležitosti vody a vzduchu, ich vlastnostiach, sile či znečistení. Siedmy ročník sa projektov na túto tému chopil výborne, vytvorili 3D model továrne, ventilátor, viaceré náučné videá a krásne plagáty. 

            • 4.B číta 2.B

            •  

              Štvrtáci pozvali druháčikov do školskej knižnice. Žiaci 4.B ukázali ako im ide čítanie. Vtiahli nás do jedného z príbehov o psíčkovi a mačičke. Predstavili sa nám ako skvelí recitátori, o čom svedčí aj reprezentácia školy v okresnom kole v prednese povestí Šaliansky Maťko a v  obvodnom kole v prednese Hviezdoslavov Kubín.

              Štvrtáčka Guiness nám prečítala príbeh v anglickom jazyku, pri ktorom ju druháci s údivom počúvali.

              Tešíme sa na ďalšie spoločné učenie.

            • Maľované čítanie

            • Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale aj s knihou. Kniha je spoločníkom mladých i starých. Tá mala a bude stále  mať svoje opodstatnenie a význam aj v dnešnej dobe moderných informačných technológií a počítačov.
                             Knihy sú dvere do čarovného sveta. Presvedčili sa o tom aj naši prváci. Začiatkom mesiaca navštívili aj knižnicu v škole.Sprevádzali ich starší spolužiaci zo 4.B.
                              Zaujímavosťou pre prváčikov bolo „ Maľované čítanie „, kde obrázky nahrádzali slovami, tvorili vlastné maľované čítanie -  vyfarbovali obrázky podľa významu do správnej vety.
                                I takouto zábavnou formou si rozvíjajú čítanie s porozumením.

            • Hviezdoslavov Kubín - obvodové kolo

            • Dnes sa nám darilo na obvodovom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín 🥳

              Reprezentovali nás: Viktória Kozubová, Nicol Kulíková, Ján Dratva, Bianka Debreová, Janka Heldáková a Jakub Spišák.

              Do okresného kola postupujú hneď dvaja žiaci: Janka Heldáková a Janko Dratva 💃🕺

              Blahoželáme a v apríli budeme držať palce ✊

            • Ypsilon – Slovina je hra

            • Naša škola sa zapojila do celoslovenskej súťaže Ypsilon – Slovina je hra. Vybraní žiaci vypracovali náročný test, aby si porovnali svoje vedomosti. Zapojení boli žiaci z viacerých ročníkov. Za 5. ročník súťažil Timotej Gardošík, za 7. ročník súťažili Lesana Stavná, Marianna Galajdová a Filip Sobotovič, za 9. ročník Karin Kurpašová, Alexandra Slivková, Natália Štanclová, Janka Fendeková, Bianka Jakubcová a Vanesa Bielená. Najlepšie výsledky dosiahli títo žiaci: Lesana Stavná, Filip Sobotovič a Vanesa Bielená napísali test na 86% Janka Fendeková to zvládla na 93% Najlepšie nás reprezentoval najmladší súťažiaci – Timotej Gardošík z 5. A-Š, ktorý test zvládol na 95%

            • Geografická olympiáda - okresné kolo

            • Okresného kola sa zúčastnilo 9 žiakov, 8 žiaci boli úspešní riešitelia, len jeden žiak mal smolu, bol neúspešný riešiteľ. Pyšní sme na Timka Gardošíka z 5.AŠ triedy, ktorý obsadil krásne 3. miesto.

            • Botanika, zoológia, geológia - olympiáda

            • Ešte pred prázdninami prebehli tri školské kolá biologickej olympiády - kategória botanika, kategória zoológia, a kategória geológia pre žiakov 6. až 9. ročníka.

              Víťazi a postupujúci  kategória botanika –   1. Alexandra Slivková – 9.B  

                                                                                   2. Bianka Debreová  – 6.A-Š                                                                            

              Víťazi a postupujúci kategória zoológia -   1. Petra Chantal Jackovičová – 6.B

                                                                                 2. Natália Štanclová – 9.B

                                                                                

              Víťazi a postupujúci kategória geológia – 1. Bianka Jakubcová – 9.B

                                                                                2. Barbora Zbellová – 9.B

              Všetkým zúčastnením žiakom za účasť ďakujeme a postupujúcim držíme palce na okresnom kole.

            • AKO TÚTO SITUÁCIU LEPŠIE ZVLÁDNUŤ

            • Milí rodičia a priatelia školy, 

              zobúdzame sa do smutných dní, kedy môžeme zažívať pocity ohrozenia, hnevu, smútku a strachu. Je to neštandardná situácia a naše reakcie môžu byť iné ako u seba v bežnej situácií poznáme. 

              Čo môžeme pre seba urobiť?

              -  venujme sa deťom - ak je to potrebné (deti sa pýtajú, rozprávajú o informáciách, zachytili správy v médiách...), vysvetlime im citlivo informácie, vysvetlime čo sa deje a poskytnime im pocit bezpečia (sme tu s Tebou…, naša krajina je bezpečná,…),

              - robme každý deň individuálne alebo s blízkymi bežné aktivity, ktoré nám pomáhajú a robia radosť (koníčky, šport...),

              - ochraňujme sa, no nebuďme ľahostajní 

              - buďme ľudskí a tolerantní k osobám, ktoré pre vojenský konflikt museli opustiť svoju krajinu.

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie