• Prehľad akcií

          • Matematická olympiáda - okresné kolo
            • Matematická olympiáda - okresné kolo

            • Matematická olympiáda - okresné kolo - veľký úspech dosiahol Marek Gradzilla z 5. A triedy - víťaz - 1. miesto a Erik Mendroš z 9.A bol úspešným riešiteľom na 4. - 6. mieste. Obidvom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

              Do galérie Matematická olympiáda boli pridané fotografie.

          • Šaliansky Maťko
            • Šaliansky Maťko

            • Dňa 27. 1. 2016 sa v priestoroch Podtatranskej knižnice v Poprade konalo okresné kolo  súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko.  60 súťažiacich bolo rozdelených do troch vekových kategórií. Za našu školu súťažili Bianka Antalová zo 4. A a Emka Steinerová zo 6. B. Obidve boli perfektné. Emka sa umiestnila na veľmi peknom 4. mieste.

              Do galérie Šaliansky Maťko boli pridané fotografie.

          • Vianoce v DOS-ke
            • Vianoce v DOS-ke

            • Žiaci 4. ročníka prispeli programom k vianočnej atmosfére v Dome opatrovateľskej služby vo Svite, Vinšami, piesňou a milým slovom. vyčarovali úsmev i slzu na tvári.

              Do galérie Vianoce v DOS-ke boli pridané fotografie.

          • Deň otvorených dverí
            • Deň otvorených dverí

            • VIDEO

              15. december bol Deň otvorených dverí alebo aj Deň otvorených sŕdc. Rodičia mali možnosť vidieť svoje dieťa priamo vo vyučovacom procese.Zároveň bol tento deň spojený s burzou hračiek.Jej výťažok sme venovali nášmu žiakovi Samkovi Salajovi, ktorý už je niekoľko rokov v bdelej kóme. Unicef - Školy pre Afriku  mali tiež svoje predajné miesto a pomáhali nazbierať peniažky potrebné pre menej šťastné deti. Ďakujeme všetkým, ktorý svojím nákupom podporili dobrú vec.

              Do galérie Deň otvorených dverí boli pridané fotografie.

          • Školský volejbalový turnaj
            • Školský volejbalový turnaj

            • V dňoch 24.11. - 9.12. 2015 sa uskutočnil školský ročníkový turnaj vo volejbale chlapcov a dievčat. Špecifický bol tým, že sa nehralo klasickým spôsobom 6:6 na veľkom ihrisku 9x18, ale na menšom ihrisku rozmerov 6mx4,5m. Hralo sa 4:4 na 2 víťazné sety do 15. Pri rovnovážnom stave sa hral rozhodujúci tretí set do stavu 10.

              Turnaj bol usporiadaný pre  6-9 ročník. V každom ročníku sa zúčastnilo minimálne 3-4  chlapčenských a dievčenských družstiev . Hralo sa systémom každý s každým a po konečnom sčítaní bodov sa určil ROČNÍKOVÝ VÍŤAZ.

              V 6. ročníku sa  celkovým víťazom v kategórii chlapcov stalo družstvo 6.A pod vedením kapitána K. Žugeca ( Rýša, Porada Š., Pecha, Handzuš)

                - v kategórii dievčat  sa stalo víťazom družstvo 6.B pod vedením kapitánky  Steinerovej (Krempaská, Frisiková, ...)

              V 7. ročníku sa stalo celkovým víťazom v kategórii chlapcov družstvo 7.A pod vedením kapitána Medveca, (Perún, Kraus, Hurčala, Imrich)

                - v kategórii dievčat  sa stalo víťazom družstvo 7.B pod vedením kapitánky Husárovej,( Šuligová, Paperáková, Lásková)

              V 8. ročníku sa stalo celkovým víťazom v kategórii chlapcov družstvo 8.A pod vedením kapitána

              Jackoviča,( Mareček J., Mareček M., Hyben, Marton)

               - v kategórii dievčat  sa stalo víťazom družstvo 8.A pod vedením  kapitánky Konterovej,( Dudeková, Černá, Kratochvílová, Nedoroščíková)

               V 9. ročníku sa stalo celkovým víťazom v kategórii chlapcov družstvo 9.A pod vedením kapitána Klačana, (Ivanides, Konter, Paperák)

               - v kategórii dievčat  sa stalo víťazom družstvo 9.A pod vedením kapitánky Grivalskej, (Lásková, Gburová, Marušincová)

              Do galérie Školský volejbalový turnaj boli pridané fotografie.

          • Hodina deťom
            • Hodina deťom

            • V piatok 4. decembra sa uskutočnil ďalší ročník celoslovenskej charitatívnej zbierky HODINA DEŤOM organizovanej NADÁCIOU PRE DETI SLOVENSKA už od roku 1999.

                   Zbierka je jednou z foriem podpory projektov zameraných na rozvoj osobnosti a tvorivosti u detí, rozvíjanie ich talentu, skvalitňovanie školského prostredia, budovanie komunít i bezpečného prostredia pre deti, ale zameriava sa aj na projekty, ktorých cieľom je riešiť problémové situácie detí.

                   Do tejto užitočnej aktivity sme sa zapojili i my, žiaci 9. A triedy. V priestoroch našej školy, mestského úradu i ulíc nášho mesta sme spoločne vyzbierali 183,75 eur.

                   Zdá sa Vám, že to nie je mnoho? Možno na prvý pohľad. Ale aj v tomto prípade platí, že malé potôčky pomoci sa zlievajú do veľkej rieky. Onedlho sa dozvieme, aký je výsledok zbierky v celoslovenskom meradle.

                                  Ďakujeme.

              Do galérie Hodina deťom boli pridané fotografie.

          • Mikuláš
            • Mikuláš

            • VIDEO

              Na tohtoročnom Mikulášovi sme mali veľa zábavy. Okrem návštevy Mikuláša vo všetkých triedach, sme si zasúťažili v skoku do výšky a vyrábali spolu s rodičmi ozdoby na vianočný stromček.

              Do galérie Mikuláš boli pridané fotografie.

          • Súťažili sme
            • Súťažili sme

            • Päťdesiatpäť žiakov našej školy zo 6. – 9. ročníka si 1. decembra  zmeralo sily v celoslovenskej súťaži EXPERT.

              Každý súťažiaci zodpovedal otázky v dvoch zvolených témach z piatich ponúkaných a to: Mozgolamy, Do you speak English?, Svetobežník, Spoločnosť kedysi a dnes a Tajomstvá prírody.

              V decembri budú zverejnené prvé výsledky na základe ktorých budeme vedieť, ako sa nám v porovnaní s rovestníkmi z celého Slovenska darilo.

                   Dúfame, že budeme úspešní.

              Do galérie Súťažili sme boli pridané fotografie.

          • 1. miesto na druhom regionálnom kole MinibasketShow v SNV
            • 1. miesto na druhom regionálnom kole MinibasketShow v SNV

            • Slovenská basketbalová asociácia organizuje 2. ročník MinibasketShow, ktorý práve prebieha v týchto dňoch. Dňa 26.11. sa uskutočnilo  2. regionálne kolo MinibasketShow  v Spišskej Novej Vsi. Ostatné regionálne kolá sa uskutočnili v Košiciach, Ružomberku, Leviciach a Bratislave. Finalisti z týchto kôl sa zúčastnia finále MinibasketShow v Bratislave 17.12. Žiaci ZŠ Komenského 2, svojou veľkou bojovnosťou, odvahou a nadšením pre hru zdolávali súperov s úsmevom na  tvári a podarilo sa im vyhrať všetky zápasy a prebojovať sa do bratislavského finále. Toto víťazstvo sme dosiahli aj vďaka úžasnej podpore školského funclubu, ktorý vytváral úžasnú atmosféru aj v ťažkých chvíľach. Boli sme, vyhrali sme, postúpili a ideme ďalej.

               

              Do galérie 1. miesto na druhom regionálnom kole MinibasketShow v SNV boli pridané fotografie.

          • Technická olympiáda
            • Technická olympiáda

            • Dňa 4.11.2015 a 6.11,2015 sa uskutočnilo školské kolo technickej olympiády v kategórii A / 8.a9. ročník / a kategória B / 6.a7. ročník /. V kategórii A sa zúčastnilo na TO celkovo 18 žiakov a v kategórii B sa zúčastnilo celkovo 21 žiakov. Všetci žiaci intenzívne tvorili svoje odpovede, niektorí  také, iní onaké, ale len prví traja mohli byť úspešný. A to sa podarilo týmto žiakom:

              1.Kategória A: 1. Miesto / David Paperák  9.A tr. -36 bodov /

               2-3.Miesto /  Erik Mendroš, David Klačan 9.A tr. - 35bodov /

              2.Kategória B: 1. Miesto / Jaroslav Mervart  7.A tr.-34 bodov/

              2.Miesto / Ema Steinerová 6.B  tr.- 33,5 boda /

              3. Miesto / Sabína Ivanová 6.B  tr.- 33 bodov /

               

              Postup na okresné kolo „ Technickej olympiády“, ktorá sa bude konať dňa 2.12.2015 v ZŠ Spišská Sobota si vybojovali týto žiaci: Kategória A- David Paperák a Erik Mendroš-9.A tr.a kategória B- Jaroslav Mervart-7.A tr.

              Všetkým postupujúcim gratulujem a dúfam, že to potiahneme ešte aj na krajské kolo. Uč-Edbob.

              Do galérie Technická olympiáda boli pridané fotografie.

          • Náboj "Junior"
            • Náboj "Junior"

            • Dňa 20.11.2015 sa uskutočnila súťaž „ Náboj Junior“, na Gymnázium Kukučínova v Poprade. Je to medzinárodná matematicko-fyzikálna súťaž pre štvorčlenné tímy žiakov druhého stupňa základnej školy, ktoré reprezentujú jednotlivé školy. Celá súťaž trvá 120 minút, počas ktorých sa tímy snažia na jednom zo súťažných miest vyriešiť čo najviac príkladov.

              Na začiatku súťaže dostal každý tím zadania šiestich príkladov. Akonáhle tím dospel u niektorého z nich k správnemu, väčšinou číselnému, výsledku, dostane zadanie ďalšieho. Kto vyriešil v časovom limite najviac príkladov, vyhráva.

              Našu školu reprezentovali dva tímy, a to: 9. ročník: N. Lištiaková,  K.  Steinerová, E. Mendroš a D. Paperák, ktorí tvorili družstvo SVIT B a 8. ročník: A. Tomajko, S. Zaťura, J. Mareček a O. Alexaj. V popradskom okrese sa na súťaži náboj Junior zúčastnilo spolu 21 tímov. Naše družstvo Svit B skončilo na peknom 7. mieste a družstvo Svit A na desiatom mieste.

              Keďže to bola medzinárodná súťaž, spomedzi všetkých českých a slovenských škôl skončilo družstvo Svit B na krásnom 221. mieste, družstvo Svit A na 286. mieste, pričom celkový počet škôl zo SR a ČR bol 438. Zo slovenských škôl sa družstvo Svit B umiestnilo na 92. mieste a družstvo Svit A na 124. mieste  z celkového  počtu 208 škôl v SR. Týmto im chcem poďakovať za seriózny prístup, kvalitnú prípravu a dobré výsledky v súťaži.

              Vysledky-Naboja-2015.docx

               

              Do galérie Náboj "Junior" boli pridané fotografie.

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie