• Prehľad akcií

            • MARYS MEALS NA VIANOČNEJ BURZE

            • V rámci vianočnej burzy vás tradične pozývame aj do stánku Marys meals. Rodičia našich šiestakov pripravili rôzne maškrty a dobroty, ktoré si môžete zakúpiť za symbolickú sumu a prispieť tak na jedlo pre deti najchudobnejších krajín sveta.

            • ŠKOLSKÉ KOLO BIBLICKEJ OLYMPIÁDY

            • V pondelok 18.12.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Biblickej olympiády.

              Zúčastnili sa ho žiaci 5.-9. ročníka, ktorí obsadili 3 prvé miesta v triednom kole.

              Súťažilo 30 žiakov. Úlohy zo znalosti Svätého písma neboli ľahké. Traja najlepší žiaci budú ako družstvo reprezentovať našu školu na okresnom kole.

              Najlepšie výsledky získali títo žiaci:

              1. miesto – Emma Heldáková z 8. A-Š

              2. miesto – Veronika Tengyová zo 7. B

              3. miesto - Petra Kočišová z 8. A-Š

              Na 4. mieste sa umiestnil Michal Zámečník z 9. B, ktorý bude náhradníkom.

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a tým, ktorí postupujú na okresné kolo prajeme veľa úsilia v poznávaní určených kníh Svätého písma. Sestrička Zbigniewa Kepková

            • GEOGRAFICKÁ KONFERENCIA 2023

            • Precestujte s nami svet a zúčastnite sa našej celoškolskej geografickej konferencie v rámci dňa otvorených dverí už túto stredu, 20.12.2023 v aule školy. Naši žiaci si pre vás dobrovoľne pripravili množstvo zaujímavých príspevkov z celého sveta, tak si to nenechajte újsť.

            • VIANOČNÁ LATKA 2023

            • Už tento štvrtok, 21.12.2023 sa stretnú v súboji naši druhostupniari vo vianočnej latke. Myslíte, že padne nový rekord?

            • VIANOČNÉ ZVYKY A TRADÍCIE

            • Naši žiaci 2.ročníkov spoločne s pani učiteľkou Bibiánou Javorekovou mali možnosť oboznámiť sa s predvianočnými a vianočnými zvykmi a tradíciami. Významné mená v kalendári ako sú Katarína, Ondrej, Barbora, Mikuláš, Lucia tvoria tradíciu stridžích, či strigônských dní. O tom, čo sa v tieto dni zvyklo robiť sa žiaci dozvedeli prostredníctvom pútavej besedy s p. Oľgou Pastrnákovou, kde si aj čo to sami vyskúšali

              No a žiaci 3.C spoločne s pani učiteľkou Zuzana Tutokyova Magerová sa postarali o realizáciu v zvykov spojených so sv. Luciou v priestoroch našej školy. Poriadne povymetali kúty, aby nás ďalší rok obchádzala zloba a choroba. Ďakujeme!

            • VIANOČNÁ POŠTA V ŠKOLE

            • Vianočnou poštou ti píšem list a naši školskí škriatkovia sa postarajú o jeho doručenie. Ak chceš niekomu popriať pekné sviatky, na 1. medziposchodí je umiestnená krabica do ktorej môžeš svoj pozdrav vhodiť. Je potrebné uviesť meno príjemcu a jeho triedu. Vo štvrtok, 21.12.2023 o 9:30 ju budú v škole roznášať.

            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

            • Už o tri dni nás čaká DOD - Deň otvorených dverí. Môžete byť súčasťou vyučovania vašich detí, pozrieť sa ako to vyzerá v našich triedach alebo školskom klube. Srdečne vás pozývame 20.12.2023 od 7:45 do 13:05. Tešíme sa na vás

            • UKONČENIE TOHTOROČNEJ KALENDÁRNEJ SÉRIE ROZVOJA SILY

            • Naša najstaršia a najskúsenejšia športová trieda 9.A takýmto spôsobom ukončila tohoročnú (kalendárnu) sériu rozvoja sily. Tréneri Laci Kralinsky a Erik Stenchlak pozitívne zhodnotili výkony našich žiakov a tešia sa na ďalšiu spoluprácu. Samozrejme, ďakujeme za podporu a pomoc Boom house Svit. Do budúceho roka veríme v spoluprácu aj s inými fitness centrami.

            • KOMPAS EMOCIONÁLNYCH A SOCIÁLNYCH ZRUČNOSTÍ

            • Aby sme našim žiakom viac rozumeli a ešte lepšie ich spoznali, školská psychologička Marianna Šramková uskutočnila pre pedagógov zážitkové učenie. Spolu sme si prešli metodikou a technikami preventívneho programu rozvoja sociálnych a emocionálnych zručností KOMPAS, ktorý je zameraný na zvládanie náročných emócií, posilnenie prežívanie príjemných emócií a podporenie prosociálnych zručností, akými sú láskavosť, spolupráca, či pozitívny postoj k rozmanitosti.

            • AJ KVET MÔŽE VYJADRIŤ SOLIDARITU

            • Na hodinách dejepisu a techniky sme spojili svoje sily. Žiaci 9. ročníka a 6.C spoločne s pánom učiteľom Edo Bobrik zasadili cibuľky krokusov o ktorých sa rozprávali na hodinách dejepisu s pani učiteľkou Simona Krzysiek. Žltý krokus kvitne približne v čase, keď si pripomíname Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu, teda 27.1. Hlavným cieľom projektu je upozorniť na nebezpečenstvo predsudkov, nenávisti, diskriminácie a tým prispieť k prevencii xenofóbie, rasizmu a antisemitizmu. Aj malý kvietok môže v sebe niesť odkaz tolerancie a solidarity.

            • ŠKOLSKÉ KOLO DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY

            • Na našej škole sa uskutočnilo školské kolo dejepisnej olympiády. Z celkového počtu 87 zúčastnených sa na prvých troch miestach za uvedené ročníky umiestnili títo žiaci:

              6. ročník: 1. Radana Hanzely, 2. Stella Vitková, 3. Martin Bátori

              7. ročník: 1. Timotej Gardošík, 2. Emma Kaprálová, 3. Kvetka Gallová

              8. ročník: 1. Emma Heldáková, 2. Maroš Zamiška, 3. Tobias Adamkovič

              9. ročník: 1. Daniel Maťašovský, 2. Jakub Madanský, 3. Villiam Dobias.

              Do okresného kola postupujú žiaci z prvých dvoch miest za každý ročník. Všetkým, ktorí sa zapojili do školského kola ďakujeme a postupujúcim blahoželáme. Pán zástupca Ivan Šikorský a páni učitelia Lukáš Plevko a Simona Krzysiek

            • EURÓPSKY TÝŽDEŇ PROGRAMOVANIA NA HODINÁCH INFORMATIKY

            • Cieľom Európskeho týždňa programovania je začleniť kódovanie, výpočtové myslenie a digitálnu gramotnosť do vzdelávacieho prostredia. Na hodinách informatiky sa aj my učíme kódovať v rôznych programoch zameraných na rozvoj strojového učenia - napríklad ako AI dokáže ochrániť oceány, kódovanie rôznych príkazov a posúvať postavičky, či tvoriť hru, ale zároveň sa zameriavame aj na digitálnu bezpečnosť a učíme sa pomocou jednoduchých hier, ako sa správať na internete.

            • PREČO POVEDAŤ DROGÁM NIE!

            • Drogy sa objavujú všade. Aké vlastne sú? O tom, ako škodia, ako sa delia a aké sú ich účinky sa rozprávala preventistka Mestskej polície Svit, pani Mgr. Erika Danková na besede so siedmakmi. Prioritou preventívnej činnosti, ktorú Mestská polícia Svit vykonáva, je aktívne a pravidelne poskytovanie objektívnych informácií o alkohole, fajčení a drogách, o možnostiach kontaktov s odborníkmi a na nácvik sociálnych zručností vrátane komunikácie. Je zameraný aj na prehlbovanie empatie, nácvik asertívneho správania, poznanie seba aj druhých, pozitívne ovplyvňovanie postojov a vytváranie zdravého životného štýlu.

            • ADVENTNÉ DOUČOVANIE V ŠKOLSKOM PARLAMENTE

            • Takto sme začali a úspešne odštartovali našim doučovaním prvý týždeň. Doučovali sme sa matematiku, slovenský jazyk, či angličtinu. Sme radi, že ste prišli. Tešíme sa na vás a na to, že budeme môcť pomáhať - sleduj svoju nástenku v triede, FB a informačnú tabuľu na prvom medziposchodí. Alebo sa príď dohodnúť s pani učiteľkou Boženou Broškovou.

            • ŠKOLSKÉ KOLO ŠALIANSKEHO MAŤKA

            • Dňa 7. decembra 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Šalianskeho Maťka v I., II. a III. kategórii. Súťaž prebiehala v aule školy. Tohto roku mohli byť opäť súťažiaci z rôznych tried spolu, čo je veľmi dobré, lebo sa navzájom počuli a videli a mohli sa tak jeden od druhého aj niečo naučiť o recitácii a vystupovaní na verejnosti, najmä nováčikovia.

              Porota v zložení Ing. Helena Bachledová – pre všetky kategórie, Mgr. Štefánia Galušová pre I. kategóriu a Mgr. Nikola Štrbková pre II. a III. kategóriu napokon rozhodla nasledovne:

              I. kategória:

              1. miesto – Jaroslav Stavný, 3 B – postup na okresné kolo, Matúš Andráš, 3. B

              2. miesto – Juraj Poláš, 3. C, Filip Karabin, 2. B

              3. miesto – Oskar Revák a Matej Nebus, obaja z 3. A

              II. kategória:

              1. miesto – Lenka Košťálová, 4. C – postup na okresné kolo, Liliana Kušniráková, 4. A

              2. miesto – Viktória Pachoňová, 4. B

              3. miesto – Jakub Benko, 4. C

              III. kategória:

              1. miesto – Diana Djurbová, 6. A-Š – postup na okresné kolo, Timotej Gardošík, 7. A-Š

              2. miesto – Sabina Škrovinová, 6. B

              3. miesto – Petra Musalová, 7. B

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, za vynaloženú námahu a odvahu, víťazom

              blahoželáme k úspechu a prajeme im, aby našu školu dobre reprezentovali a získali dobré

              umiestnenie v okresnom kole v Poprade, ktoré by sa malo uskutočniť v januári 2023

              v Podtatranskej knižnici.

              Pani učiteľka Ing. Helena Bachledová

            • PROJEKTOVÉ VYUČOVANIE NA HODINÁCH

            • U žiakov 4.C sa celý jeden deň nieslo vyučovanie spoločne s pani učiteľkou Lenka Saksová Šidlovská v duchu tvorby vlastivedných projektov. Hrami, tajničkami, pomocou hlavolamov, ale aj vďaka vzájomnej spolupráci, celé dopoludnie získavali indície k tvorbe projektu. Na záver projekty v skupinách spracovali a odprezentovali. Tento deň sa niesol nie len v duchu učenia sa detí, ale aj v duchu inšpirácií, ktoré prišli nazbierať učitelia z prvého stupňa.

              Na hodinách biológie sa žiaci 5.A-Š a 5.B triedy spoločne s pani učiteľkou Katarína Hudáčová Želonková započúvali do zvukov živočíšnej ríše. Navštívil ich pán Ing. Stavný, ktorý je dlhoročným pracovníkom TANAP - u. Žiakom priniesol nahrávky stavovcov, ktoré sa vyskytujú v našich lesoch. Mnohé hlasové prejavy živočíchov žiakov príjemne prekvapili a možno vďaka nim budú vedieť, kto sa v lese skrýva.

              A na hodinách si žiaci 2.B triedy na hodine Prvouky vyskúšali zmenu vyučujúceho. Na pozvanie triednej pani učiteľky Bibiány Javorekovej ich prišla naučiť niečo nové p.uč. Katarína Hudáčová Želonková. Žiaci pracovali s interaktívnou tabuľou, prezreli si model kostry a lebky, porozprávali si, aké svaly tvoria oporu tela a nadobudnuté poznatky si zopakovali prostredníctvom filmu: ,,Bol raz jeden život".

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie