• Prehľad akcií

            • VINCOLYMPIÁDA 2023

            • V sobotu 4.11.2023 bolo okresné kolo Vincolympiády, ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci a všetci postúpili do krajského (regionálneho) kola, ktoré bude 12.11.2023 v Košiciach.

              Svoje vekové kategórie vyhrali Veronika a Lucia Tengyové a

              Petra s Tomášom Kočišovci.

              Z druhého miesta, len o 0,5 boda menej, postúpili Lenka Košťálová a Janka Heldáková.

              Blahoželáme im a ďakujeme za čas venovaný príprave v oblasti Svätého písma a náboženských otázok. Prajeme im úspech aj v ďalšom kole. Sestrička Zbigniewa Kepková

            • ŠACHOVÝ TURNAJ

            • V piatok, 27.októbra 2023,  sa na našej škole uskutočnil šachový turnaj pre prvý stupeň a piaty ročník. Žiaci si zmerali sily a úspešne sa popasovali v jednotlivých kategóriách. Spoločne sme sa zabavili, zahrali si šach a oddýchli si pri teplom čajíku, ktorý nám pripravili pani kuchárky.

              Víťazi sú nasledovní:

              1.ročník : Sebastián Bolcár (1.B)

              2.ročník: Matej Rodák (2.A)

              3.ročník: Oskar Revák (3.A)

              4.ročník: Lukáš Soska (4.C)

              5.ročník: Adam Bielený (5.A-Š)

              Víťazom gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník šachového turnaja…

              Váš Školský parlament

            • ČO SA UDIALO TENTO TÝŽDEŇ

            • Žiaci šiesteho ročníka si v piatok 27.10. so svojimi pani učiteľkami Jana Timárová Pivková, Lucia Sedliačiková a Lucia Matfiakova Harhovska pripomenuli na hodinách matematiky Svetový deň zdravej výživy a Svetový deň jablka. Na hodinách počítali rôzne zaujímavé príklady, riešili tajničky a hlavolamy súvisiace s ovocím, zeleninou a zdravou výživou. Súťažili aj v šúpaní jablka. Najdlhšia šupka z jablka merala viac ako 40 cm.

              Aj v budúcnosti sa vždy jeden deň v mesiaci zamerajú na nejaký svetový deň a hodinu budú venovať podobným populárno – náučným aktivitám.

              Žiaci piateho ročníka sa so svojou pani učiteľkou Erika Nemec Antalová zúčastnili výstavy v Mestská Knižnica Svit.

            • PONOŽKOVÝ OKTÓBER 2023

            • Chceme sa vám všetkým zo srdca poďakovať za to krásne číslo 134 párov ponožiek čo ohrejú nohy 134 ľuďom, ktorí to potrebujú. Pomoc a nezistnosť sa neráta na eurá, ale dobrý pocit

            • Z KAŽDÉHO ROŽKU TROŠKU

            • Na Regionálnej výchove v 5.A a 5.B žiaci spoločne s pani učiteľkou Milica Molnarova spoznávali históriu nášho mesta, architektúru a taktiež prezentovali svoje návrhy na znak mesta Svit. Na hodinách dejepisu s pani učiteľkou Simona Krzysiek mali žiaci v 9.B nakresliť karikatúru historicky známej osobnosti. A dali si záležať

            • DETI STARKÝM V DSS VO SVITE

            • Žiaci tretieho ročníka 3.A, 3.B a 3.C si spolu s pani učiteľkami pripravili program a navštívili DSS Svit , kde svoj talent starkým predstavili. Deti zožali úspech a dostali pozvanie aj na vianočné predstavenie. Za svoj výkon detičky dostali sladkú odmenu, ktorú hneď zjedli. Bol to pre nás super zážitok. Už teraz sa tešíme na ďalšie predstavenia .

            • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

            • Dňa 11.10.2023 sa na našej škole uskutočnilo "on-line" školské kolo technickej olympiády, kde v kategórii A (žiaci 8. a 9. ročníka) a v kategórii B (žiaci 7. ročníka) si zmerali sily prostredníctvom technickej olympiády. Po tvrdom boji, v kategórii A si vybojovali postup dvaja žiaci a to Michal Copúš z 9. A-Š triedy a Marco Fronc z 8.A-Š triedy. V kategórii B sa úspešne popasoval žiak Martin Keďuch zo 7.A-Š triedy. Zároveň všetci títo traja žiaci postupujú ďalej na okresné kolo technickej olympiády, ktoré sa uskutoční 23.11.2023. Postupujúcim srdečne blahoželám, pán učiteľ Edo Bobrik

            • BESEDA 8.B A 8.Š S PANI PRIMÁTORKOU

            • V ôsmom ročníku sa na hodinách občianskej výchovy učíme o štáte a jeho zriadení. Naši ôsmaci mali príležitosť stretnúť sa s pani primátorkou mesta Svit Dáša Vojsovičová, ktorá našim žiakom priblížila prácu primátora a mestskej samosprávy. Žiaci mali možnosť viesť debatu v rokovacej miestnosti, zvedavo sa pýtali na to, čo ich zaujímalo a aj takýmto spôsobom si viac uvedomia osobnú účasť na chode celého mesta. Ďakujeme veľmi pekne za túto príležitosť. Pani učiteľky Eva Kačmarčíková a Simona Krzysiek

            • MEDZINÁRODNÝ DEŇ KNIŽNÍC A SPOLUPRÁCA S MESTSKOU KNIŽNICOU

            • Dnes má naša školská knižnica sviatok, 24. Október je totižto Medzinárodným dňom školských knižníc. Preto si na oslavu pozvala tých najmenších, žiakov prvých a druhých ročníkov, aby im predstavila svoje čarovné príbehy. Stretli sa so zvieratkami, čarodejníkmi, no aj knižkami písanými vo veršoch, knihami najmúdrejšími a aj najstaršími, niektoré majú skoro 100 rokov.

              Žiaci 1.A, 1.B, 1.C, 1.D, 2.A, 2.B a 2.C spolu s ich pani učiteľkami Erika Nemec Antalová, Bibiána Javoreková, Simi Stašáková, Martina Fedorová, Milica Molnarova, Števka Galušová, Anička Dratvová a pani asistentkou Jana Kevická Reváková

              Žiaci tretieho ročníka sa zúčastnili aktivít, ktoré organizovala Mestská Knižnica Svit v rámci spolupráce a tiež si pre nich pripravila veľmi pekný program. Tretiaci s pani učiteľkami Martina Ferjančeková, Zuzana Harajdová, Zuzana Tutokyova Magerová a Tereza Kukučková sa dozvedeli kto je to Osmijanko a spoločným čítaním sa dozvedeli o jeho dobrodružstvách. Druháci s pani učiteľkou Erika Nemec Antalovási zas vyskúšali abecedu v praxi.

            • ŠKOLSKÉ KOLO - OLYMPIÁDA ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA A LITERATÚRY

            • Aj v tomto školskom roku sme sa so žiakmi 8. a 9.ročníka prehrýzli neľahkými úlohami v online teste,lámali si hlavy nad transformáciou textu a pripravili si príhovor na nesmiesnu zaujímavú tému: "Migrujúce vtáky." Statočne sa s ňou popasovali a výsledková listina je nasledovná:

              1. Laura Kováčová (9.B)

              2. Karin Kostyšáková (9.A-Š)

              3. Emma Heldáková (8.A-Š)

              Dievčatám srdečne blahoželáme a víťazke držíme palce na okresnom kole. P.uč. Alena Reichlová a Helena Bachledová

            • PROJEKT ERASMUS+

            • Dnešným dňom sme úspešne odštartovali prvú zahraničnú mobilitu v rámci projektu Erasmus+, v španielskom meste Alhama de Murcia. Témou celého týždňa je znižovanie environmentálnej záťaže a zodpovednosť jednotlivca za životné prostredie. Dnes žiaci prezentovali našu krajinu, mesto a školu a zdieľali výsledky dotazníka, ktorý doma realizovali, videli sme historické centrum a žiaci začali pracovať v medzinárodných skupinách na zadaniach, ktorých výsledky na konci mobility odprezentujú.

            • MEDZINÁRONÝ DEŇ JABLKA

            • MEDZINÁRONÝ DEŇ JABLKA

              Sladučkú chuť červených jabĺk, ale aj charakteristickú kyslosť zelených odrôd si žiaci v 2.B s pani učiteľkou Bibiánou Javorekovou pripomenuli vďaka Medzinárodnému dňu jablka, ktorý každoročne pripadá na 21.október. Spoznali, že máme viacero odrôd, ktoré sa sa navzájom líšia vôňou a chuťou. Získali nové informácie, ale sa aj zabavili na jabĺčkových úlohách - dopĺňali chýbajúce písmená v abecede, vylúštili hádanku, pohrali sa s rozlišovacími znamienkami, tiež s číslami v číselnom rade. A na záver nakreslili práve tie chutné a sladučké jabĺčka.

              Štvrtáci s pani učiteľkami Aničkou Pitoňákovou, Andrea Lazarová a Lenka Saksová Šidlovská si tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami z jabĺčok

              V 3.A s pani učiteľkou Martinou Ferjančekovou a v 2.C si pripomenuli s pani učiteľkou Erika Nemec Antalová všetky pozitíva toho najbežnejšieho ovocia a nie je ich málo. Deň jablka im priniesol aktivity vedomostné, športovo zábavné aj tvorivé. Mamky napiekli vynikajúce jablkové koláče, tak si mohli urobiť aj mňamkovú ochutnávku.

              V 1.B sa žiaci s pani učiteľkou Aničkou Dratvovou naučili časti jablka, vyskúšali si jabĺčkovú matematiku a nakoniec si pochutili na sladkých a zdravých jabĺčkach.

              No a v 1.D sa s pani učiteľkou Simi Stašáková deň jablka niesol v duchu chutných jabĺčok. Žiaci si vypočuli rozprávku o jablku a múdrom medveďovi, počítali jabbĺčkové príklady a v neposlednom rade sa naučili báseň o jablku a uviedli si dôvody, prečo je jabĺčko zdravé. Na záver si na ňom aj pochutnali.

               

            • SLOVANIA V DEJEPISE A NA VÝTVARNEJ VÝCHOVE V 7.B

            • Ako si najlepšie predstaviť život našich slovanských predkov? Premýšľať nad tým ako si stavali hradiská, ako sa žilo v zemnici či prebiehala veča alebo čo je to lesné brtníctvo? Aké to asi bolo, keď sa boh Perún hneval? No najlepšie je si to predsa vyskúšať. A tak si naši žiaci v 7.B v rámci medzipredmetových vzťahov na výtvarnej výchove sami vyskúšali postaviť vlastné slovanské hradiská a zúžitkovať vedomosti z dejepisu. Čo poviete? Pani učiteľky Erika Nemec Antalová a Simona Krzysiek

            • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC

            • Už niekoľko rokov sa na prosbu svätého otca Františka 18.októbra deti celého sveta spájajú v modlitbe ruženca o pokoj vo svete. Na tento naliehavý úmysel sa ich v našej škole do tohto počtu v rámci spojených hodín katolíckeho náboženstva pridalo takmer 250. Veríme, že modlitba detí na celom svete vyprosí vytúžený pokoj a mier. Sestrička Zbigniewa Kepková

            • SADENIE STROMČEKOV

            • Medzinárodný deň stromov, ktorý sa pravidelne slavuje 20.októbra si vybraní žiaci 7., 8. a 9.ročníka pripomenuli akciou sadenia stromčekov v mestskej časti Pod Skalka. Túto dobrovoľnícku akciu zorganizovalo mesto Svit s cieľom zvýšiť záujem o naše lesy a poukázať na ich veľký význam. Naši žiaci mali za úlohu vysádzať sadenice jedle bielej a buka lesného. Ako poďakovanie za dobre vykonanú prácu nám naša pani riaditeľka Monika Ilenčíková Dudinská poslala sladké buchty s čajom a o obed, guláš sa postaralo Mesto Svit - oficiálna stránka.

              P.učiteľ Tomáš Švagerko a p.učiteľka Katarína Hudáčová Želonková

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie