• Prehľad akcií

            • NAŠA ŠKOLA NA VIANOČNÝCH TRHOCH SPOLU S MESTOM SVIT

            • Aj my sa pridáme k čaru Vianoc na vianočných trhoch 9.12.2023. Šikovné ruky našich žiakov, učiteľov, školského podporného tímu, pani vychovávateliek, rodičov, či kuchárok si pre vás pripravili množstvo krásnych výrobkov a fantastických maškŕt. Prípravy sú v plnom prúde a pani kuchárky odkazujú, že k ich dobrotám ešte pribudnú moravské koláčiky a šišky. Tešíme sa na vás Pohlaďte si svoje oči a chuťové kanáliky malou ukážkou.

            • MIKULÁŠSKA LATKA 2023

            • Už tradične sa prvý stupeň stretol v súboji o víťazov v našej Mikulášskej latke. Fanúšikovia povzbudzovali svojich favoritov tak, že to bolo počuť až do najvyšších poschodí školy, máme víťazov a ďalší skvelý ročník za sebou. A čo by to bola Mikulášska latka bez návštevy Mikuláša?

            • EXKURZIA V PRÍRODOVEDNOM MÚZEU V BRATISLAVE

            • Žiaci 8.A-Š a 8.B triedy sa spoločne s učiteľmi Tomáš Švagerko, Katarína Hudáčová Želonková a Andrea Kocurová zúčastnili exkurzie do Prírodovedného múzea v Bratislave. V múzeu absolvovali prednášku o Biodiverzite Slovenska, kde boli oboznámení o komplexnom obraze fauny a flóry našej krajiny. Po prehliadke ich kroky smerovali do obchodného centra. Z nákupov unavení a šťastní nasadli na vlak a vrátili sa domov.

            • AKO TO VYZERÁ NA VÝCHOVÁCH

            • Výchovy nás učia, že každý z nás má iné estetické cítenie, hudobný sluch alebo vnímanie svetea okolo seba a že to je na tom krásne a jedinečné.

              Na hodinách výtvarnej výchovy sa budú žiači 9.B spoločne s pani učiteľkou Tereza Kukučková zoznamovať s rôznymi umeleckými smermi a štýlmi. Najprv si predstavili impresionizmus a jeho predstaviteľa Vincenta van Gogha a jeho jeden z najslávnejších obrazov Hviezdna noc (Starry Night). Naši žiaci mali obavy a niektorí ešte nikdy namaľovali na plátno, ale zvládli to naozaj perfektne a patrí im veľká pochvala.

              Na krúžku si deti spoločne s pani učiteľkou Andrea Lazarová robili asi ich najobľúbenejšie jedlo, hranolky. A boli výborné. Rozvoniavali až do školského klubu.

              V 1.B žiaci zasa žiaci spoločne s pani učiteľkou Ivana Sedileková tvorili mačky a prepájali výtvarnú výchovu a písanie písmena M.

            • WORKSHOP - KAMARÁTSKE VZŤAHY V 6.A-Š

            • Záleží nám na tom, aby naši žiaci vedeli medzi sebou budovať zdravé kamarátske vzťahy. Žiaci v 6.A-Š mali možnosť zažiť workshop od organizácie Intymyta, kde sa spoločne zamýšľali aké hodnoty máme vo vzájomných kamarátskych vzťahoch a ako sa dajú riešiť konflitky v nich. Uvedomili si, aké sú dôležité ich vlastné hodnoty a ako je ich potrebné a možné uplatňovať medzi kamarátmi. Ďakujeme za toto podnetné a poučné stretnutie.

            • ZBIERKA PRE MESTSKÝ ÚTULOK

            • V novembri sa v našej škole uskutočnila zbierka pre mestský útulok v Poprade. Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí ochotne prispeli našim štvornohým kamarátom a pomohli aj pracovníkom v mestskom útulku, ktorí ich tak môžu potešiť maškrtami, či teplým oblečením a dekami na prichádzajúcu zimu. Pani učiteľky Bibiána Javoreková a Erika Nemec Antalová

            • TRIEDNICKA HODINA AKO PRIESTOR PRE HODNOTOVÉ VZDELÁVANIE

            • Odzvonilo časom, keď triednická hodina znamenala pre mnohých žiakov otravných pár minút navyše strávených v škole. Na tie naše sa žiaci tešia. Je tu priestor na budovanie vzťahov, otvorenej komunikácie ako aj vytváranie pozitívne atmosféry.

              Žiaci 6.B si pre triednu učiteľku a školskú psychologičku pripravili program " 6.B má talent" , kde predviedli svoj tanečné, recitačné aj reperské schopnosti. Dokázali, že hodnoty ako priateľstvo, spolupráca a súdržnosť sú im blízke.

              Jana Timárová Pivková

              V 6.š "Mužský a ženský svet". Dozvedeli sme sa aký je pohľad našich žiakov na mužskú a ženskú rolu a na rolové stereotypy. P. uč Plevko a pani školská psychologička Marianna Šramková.

              „ Ja vo svete fantázie.“ Akcia bola zameraná na rozvoj čitateľskej gramotnosti, na rozvoj fantázie a psychologickú projekciu svojich snov a túžob.

              Jana Reváková a Marianna Šramková.

            • NÁVŠTEVA U PANI PRIMÁTORKY

            • Žiaci 5. ročníkov sa zúčastnili v rámci Regionálnej výchovy stretnutia s p. primátorkou na pôde mestského úradu. Odovzdali jej návrhy na znak mesta Svit. A že sa zaujímajú o dianie v meste svedčilo aj množstvo otázok, návrhov, čo v meste chýba, čo by bolo dobré urobiť.... V srdečnej atmosfére žiaci vyjadrili snahu o zachovanie čistoty v našom meste. Pani učiteľka Milica Molnarova

            • VŠETKOVEDKO V NAŠEJ ŠKOLE

            • Všetkovedko ponúka druhákom, tretiakom, štvrtákom na základnej škole všetečné otázky. Aj deti v našej škole si vyskúšali, ako by to zvládli. Pani učiteľka Martina Ferjančeková

            • PROJEKTOVÉ VYUČOVANIE NA HODINÁCH MATEMATIKY

            • Na hodinách matematiky si žiaci 9.A-Š a 9.B pripomenuli Medzinárodný deň bez fajčenia. Spoločne si prečítali článok „7 faktov o fajčení, o ktorých ste určite netušili“. Žiakov táto téma zaujala, niektoré fakty prekvapili, spoločne o nej horlivo diskutovali a na základe údajov z článku počítali, o koľko rokov sa im skráti život pri vyfajčení určitého počtu cigariet za deň, o akú sumu zdraželi cigarety za posledné obdobie, alebo aký veľký percentuálny podiel populácie fajčí tabak. Riešenie takýchto úloh pomôže žiakom pochopiť matematické koncepty a zároveň si uvedomiť význam Medzinárodného dňa bez fajčenia a jeho vplyv na zdravie a životné prostredie.

              V 6.A-Š Nám šikovní žiaci 6.A-Š triedy vytvorili rôzne hry a odprezentovali projekty na zopakovanie témy Desatinné čísla. Patrí im veľká pochvala!

              Pani učiteľky Jana Timárová Pivková a Lucia Sedliačiková

            • NÁRODNÉ KOLO VINCOLYMPIÁDY

            • 25.11. 2023 sa naši žiaci zúčastnili Národného kola Vincolympiády v Banskej Bystrici. Z troch dvojíc súťažili len dve a Lenka Košťálová prišla povzbudzovať. Mali sme silnú konkurenciu od Košíc po Malacky, no veľmi dobre nás reprezentovali Veronika a Lucia Tengyové. V súťaži najprv obsadili 2. miesto, ale s takým istom počtom bodov boli ďalšie dve družstvá. Po dodatočnej otázke stratili 0,5 boda a získali krásne 3. miesto. V druhej vekovej kategórii od 13 rokov sa Petra a Tomáš Kočišovi stáli úspešnými riešiteľmi, hoci nezískali diplom. Našim deťom srdečne blahoželáme. Sestrička Zbigniewa Kepková

            • OLYMPIÁDA Z ANGLICKÉHO JAZYKA

            • Milí nadšenci angličtiny:-)

              A je to konečne tu. Poznáme víťazov v anglickej olympiáde. Po písomnej časti, ktorá pozostávala z gramatiky, slovnej zásoby a čítania s porozumením, nasledovala ústna časť, kde ste si preverili svoje schopnosti v oblasti simulačných dialógov - učiteľ a žiak, rovnako aj predstavivosť a slovnú zásobu pri vymyslení vášho jedinečného príbehu.

              Výsledky v oboch kategóriách sú nasledovné:

              1A - 7. ročník

              1. miesto - Matúš Marčok - 7.AŠ

              2. miesto - Lenka Petrásová - 7.B

              3. miesto - Martin Keďuch - 7.AŠ

              1B - 8. a 9. ročník

              1. miesto - Tomáš Štefaňák - 8.AŠ

              2. miesto - Emma Heldáková - 8.AŠ

              3. miesto - Lucia Šuhajová - 9.B

              Víťazom blahoželáme, tešíme sa, že nás budú v januári reprezentovať na okresnom kole v Poprade a všetkým, ktorí sa zapojili, ďakujeme za ich snahu, prejavené vedomosti a skúsenosti. Have a nice day.

              Pani učiteľka Božena Brošková

            • JAZYKOVÝ KVET

            • Milí priaznivci súťaže Jazykový kvet, aj tento školský rok sa aktívne zapájame do našej obľúbenej súťaže. Začali sme sekciou Lupienok, ktorej cieľom je pripraviť herbár v slovenskom a inom jazyku. Vybrali sme si anglický a nemecký jazyk.

              Naši žiaci od mája zbierali, sušili a zháňali informácie o rôznych bylinkách a rastlinách, až to nadobudlo takúto krásnu a náučnú formu. Prejavili aj svoju umeleckú dušu v podobe riekanok a veršovaniek.

              Súťaže sa zúčastnila Peťka Musalová (7.B) a Emmka Dorniaková (5.B). Peťka sa rozhodla pre dve kategórie jej obľúbených predmetov - anglický a nemecký jazyk. Výsledky budú zverejnené koncom mesiaca december 2023. Dievčatám držíme palce a Vám, nech sa páči, zalistujte. Pani učiteľka Božena Brošková

            • BESEDA - AKO SA ŽIJE V AFRIKE?

            • Zavítala k nám naša bývalá žiačka Zuzana Warden (Kralinská), ktorá žiakom odprezentovala život v troch štátoch strednej Afriky, kde nejaký čas žila. Prezentácia bola pútavá a obohatená o osobné skúsnenosti a zážitky uvedomujúc si, že nie všetky deti majú na tomto svete toľko šťastia ako my. Pán učiteľ Laci Kralinsky

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie