• Prehľad akcií

            • Fašiangové pečenie

            • Do galérie Fašiangové pečenie boli pridané fotografie.

              Fašiangy sú obdobie radosti, zábavy a dobrého jedla. Aj deti z 2. C a 2. B si pripravili dobré a chutné maškrty. Každý si priniesol čo mu chutí a so spevom sme si zdobili túto výbornú pochúťku. Na obdobie pôstu sme sa dobre zásobili.

            • Hviezdoslavov Kubín 2. - 4. ročník

            • Do galérie Hviezdoslavov Kubín 2. - 4. ročník boli pridané fotografie.

                                                            

              1. februára 2018 sa žiaci 2. – 4. ročníka zúčastnili školského kola Hviezdoslavovho Kubína v prednese poézie a prózy. Súťaž bola veľmi vyrovnaná, prednášajúci predviedli skvelé výkony.

               

              Umiestnenie žiakov :

              Próza

              1. m. -  Daniel Nedoroščík  4.A,( postup do obvod. kola )
                           Šarlota Zamišková  4.A

              2. m. - Michaela Hámorová  4.A
                          Ján Dratva  2.A

              3. m. - Sofia Ruttkayová  4.A
                           Karin Kostyšáková  3.A

               

              Poézia

              1..m. - Viktória Kozubová 4.B

              2. m -  Jakub Madanský  3.B
                          Ela Sokoliová  2.C

              3.m -  Lesana Stavná  3.B
                          Karol Floriančič  2.A

               

              Ďakujeme za krásny umelecký zážitok !
              Víťazi nás budú reprezentovať v obvodovom kole.

               

            • Maľované čítanie

            • Do galérie Maľované čítanie boli pridané fotografie.

               

              Mimočítankové čítanie je prostriedkom na zdokonaľovanie čitateľských zručností. Čítanie by malo byť pre dieťa zážitok a viesť ho  k ďalšej tvorivej činnosti.
              A o to žiakom zo 4.A išlo. Druhákom prečítali pútavé príbehy O Osmijankovi, ktoré sprevádzali svojimi zaujímavými ilustráciami.
              Potom si pre nich pripravili štyri zaujímavé príbehy spracované formou maľovaného čítania. Texty, ktoré druháci dotvárali veselými ilustráciami im poskytli zábavu i  potešenie z hravého čítania. A to nebolo všetko!
              V závere sa abeceda, slová, vety vybrali ešte raz na návštevu k nám so zaujímavými úlohami, s ktorými sa druháci museli popasovať.
              Dúfame, že naša čitateľská dielňa bola zábavná, ale aj poučná a prispela k vytváraniu vzťahu ku knihám či časopisom.

            • Šľachetný čin

            • Do galérie Šľachetný čin boli pridané fotografie.

              Šľachetný čin - deti z 2. B a 2. C boli v útulku pre zvieratá v Poprade a doniesli im drobnosti, ktoré im spríjemnia ich život, deky, hračky, granulky....

            • Darovanie krvi

            • Do galérie Darovanie krvi boli pridané fotografie.

              Prvodarcovia aj niekoľkonásobní nezištní obetavci sa stretli, aby spravili skvelý skutok. Tentoraz prišlo viac ako 30 darcov a spolu darovali až 16 litrov životodarnej tekutiny.

            • Okresné kolo Šalianskeho Maťka

            • Do galérie Okresné kolo Šalianskeho Maťka boli pridané fotografie.

               Na okresné kolo Šalianskeho Maťka, ktoré sa uskutočnilo dňa 17. 1. 2018 v priestoroch Podtatranskej knižnice v Poprade, postúpili z našej školy traja žiaci: v I. kategórii (2. – 3. ročník) Lesanka Stavná z 3. B, v II. kategórii (4. – 5. ročník) Danko Nedoroščík zo 4. A a v III. kategórii (6. – 7. ročník) Bianka Antalová zo 6. B.

               

                   Konkurencia bola tohto roku opäť veľmi silná (z roka na rok je silnejšia), na súťaži sa prezentovali so svojimi prednesmi žiaci všetkých popradských škôl a škôl z okolitých miest a obcí. Súťažiaci si vyberali z pestrej ponuky slovenských povestí, viacerí sa rozhodli pre p. Marca a Habovštiaka, keďže títo spisovatelia sa venovali podtatranskému regiónu; ale prítomní učitelia, žiaci i porota si vypočuli aj povesti z iných regiónov. Mnohí súťažiaci boli v krojoch, čo celý ich prednes podčiarklo a ozvláštnilo. Výsledky sme prijali so zmiešanými pocitmi – na jednej strane sme tento rok nezískali cenu ani diplom, na druhej strane by porota najradšej udelila viac tretích miest a práve tie by sme získali v rámci II. a III. kategórie.

               

                   Potešilo nás však, že sme sa znovu stretli s našou bývalou žiačkou, Lenkou Lukáčovou, ktorá v III. kategórii skončila na druhom mieste, a hoci teraz „kope“ za iný tím (gymnázium), stále je tak akosi „naša“, a preto jej úspech prajeme. Našim reprezentantom v každom prípade chceme veľmi pekne poďakovať za námahu, ktorú vynaložili pri učení a cibrení textu, za prejavenú odvahu a ochotu „ísť s kožou na trh“, a dúfame, že budúci rok získajú zaslúžené ocenenie, ktoré im tohto roku uniklo skutočne veľmi tesne.

            • Tatranská lyžiarska liga (TLL) 1. kolo - Jurgov

            • Do galérie Tatranská lyžiarska liga (TLL) 1. kolo - Jurgov boli pridané fotografie.

              Žiaci ZŠ Komenského Svit sa zúčastnili v zložení Daniel Imrich, Katka Grenerová, Barbora Kolesárová a Dominik Gregor medzinárodných pretekov Tatranská lyžiarska liga v poľskom Jurgowe. Naši žiaci dosiahli výborne výsledky - Katka Grenerová sa umiestnila na 2.mieste a Daniel Imrich na 3.mieste. Za vzornú reprezentáciu školy im ďakujeme a blahoželáme.

            • Share your language - lesson 1

            • Do galérie Share your language - lesson 1 boli pridané fotografie.

              Náš projekt (2017 - 2018) sa volá Zdieľaj svoj jazyk. Cieľom kurzu je naučiť čo najlepšie svojich projektových parnerov základné  frázy . V projekte je zapojených 13 krajín - Slovensko, Česko. Francúzsko, Španielsko, Portugalsko, Nórsko, Chorvátsko, Litva, Poľsko, Bulharsko, Malta, Srbko a Grécko.

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie