• Prehľad akcií

            • Najkrajší snehuliak

            • Počas minulého víkendu mali žiaci 1.C triedy súťaž o najkrajšieho snehuliaka. Hoci silné mrazy nepriali detičkám pri práci, ale každý si našiel svoj priestor na vyjadrenie svojej fantázie a kreativity.  Za pomoci rodičov vytvorili krásne dielka či už zo snehu alebo z papiera. Uznajte sami!

            • Klubácke prekvapenie - Vianoce v januári

            • Pani vychovávateľky odštartovali  pravidelné stretnutia s klubáčmi veľkolepo - Vianocami v januári. Dajú sa dračeky rozbaľovať online? Dajú. Môže vianočná pošta prísť o mesiac neskôr :-D? Môže.  Vadilo to niekomu? Nie. A bol to dobrý nápad? Bol. Ďalšia klubácka akcia nás čaká v utorok. A čo to bude? Stačí, keď napíšete svojej pani vychovávateľke čo by ste radi robili v onlineklubíku a vaše želanie sa určite skôr či neskôr splní. 

            • Podelíme sa s vami o radosť

            • Milí priaznivci anglického jazyka,

              chceli by sme sa s Vami podeliť o obrovskú radosť, ktorú máme z výsledkov našich žiakov, ktorí nás reprezentovali na okresnom kole Olympiády z anglického jazyka, ktoré sa uskutočnilo v online podobe minulú stredu. 

              Abby Rusiňáková (7.B) nás nesmierne potešila, pretože v rámci kategórie 1A sa umiestnila na krásnom 4. mieste v celom okrese Poprad. 

              Adam Lašan (9.B) nás mimoriadne úspešne reprezentoval v kategórii 1B, kde v silnej konkurencii obsadil vynikajúce 6. miesto.

              Obom našim žiakom srdečne blahoželáme, tešíme sa, že svoje poslanie v online svete angličtiny zvládli na výbornú a tešíme sa na ich ďalšie úspechy...

            • Virtuálna návšteva strednej školy

            • Aj v tejto náročnej dobe sa snažia stredné školy informovať žiakov ZŠ o možnostiach štúdia na ich škole. Naši žiaci mali takúto možnosť dnes, 20.1.2021. Ing. Mitický, zriaďovateľ SSOSTA, porozprával o odboroch a možnostiach štúdia a urobil aj virtuálnu prehliadku SSOSTA. Celé toto naše stretnutie prebiehalo cez platformu ZOOM.

               

            • Klubácke PREKVAPENIE

            • Milí rodičia a žiaci - klubáči /0. - 4. ročník/, stále sa nemôžeme stretnúť v ŠKD, ale verte, že už nám chýbate. Preto sme si pre vás pripravili PREKVAPENIE. Prihláste sa. Prihlasovať sa dá prostredníctvom edupage: Komunikácia -> Konzultačné hodiny, Tí, ktorí sa takto prihlásite dostanete cez správu o 13.00 v piatok link na zoom a opäť budeme spolu -  otvárať prekvapenia.

            • Dištančné vzdelávanie bez pripojenia?

            • Mať internet je pre niekoho samozrejmosť, no pre iných stále nedostupnosť. Ako teda prebieha dištančné vzdelávanie bez pripojenia? Vďaka učiteľom a asistentkám. Mobily, počítač, tlačiareň a hŕba pracovných listov sa stali súčasťou našej práce. Asistenti kolektujú materiál, ktorý im pošlú učitelia a následne ho distribuujú medzi žiakov tam, kde je to potrebné. Našli si aj pomocníkov, ktorí im pomáhajú s roznášaním a tiež spoznávajú nové miesta. Okrem toho sú v kontakte so svojimi žiakmi so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami, ktorým sa snažia pomôcť s učivom a úlohami cez online konzultačné hodiny. Sme vďační za možnosti, ktoré máme nielen vďaka technike, ale tiež za to, že sa vieme zaobísť aj bez nej. No najväčším prianím nás všetkých je byť opäť spolu v škole.

            • Školský psychológ je tu pre vás.....

            •  

              V tomto období zápasíme s rôznymi problémami, tlakom. Nie všetko však zvládame a vieme sa s tým vyrovnať sami. Je normálne prežívať aj nepríjemné pocity a potrebovať pomocnú ruku. Sme ľudia a potrebujeme jeden druhého. Je však aj prirodzené mať zábrany a nezdôverovať sa so svojimi problémami len tak a komukoľvek. Pani školská psychologička je profesionálne viazaná mlčanlivosťou a teda s dôvernými informáciami zaobchádza veľmi citlivo a pokiaľ nejde o páchanie trestnej činnosti, neposúva tieto informácie nikomu inému. Môžete sa teda s dôverou obrátiť na ňu a požiadať o tieto služby. Taktiež sa snažíme predchádzať týmto problémom, a tak využívame každý deň 2 skupinové terapie na prácu s našimi žiakmi/triedami. Bližšie informácie ako aj kontaktné údaje nájdete na našej stránke školský psychológ.

            • Vianočné prianie

            • Vážení rodičia, milé kolegyne, kolegovia, milí žiaci, 

               

              s prichádzajúcimi sviatkami a tiež na konci kalendárneho roka, vám chcem vyjadriť veľkú vďaku, že stojíte pri nás aj v tomto neľahkom období, spoločensky najnáročnejšom kalendárnom roku, ktorý si ja osobne pamätám a vzdelávanie detí v našej krajine prechádza veľkou skúškou. Chcem vás ubezpečiť, že sme robili všetci maximum a snažili sme sa odviesť najlepšiu prácu vo vzdelávaní vašich/našich detí, aj keď okolnosti boli náročné. Hovorí sa, že kríza vždy ukáže akí ľudia sme, ako sme silní a či držíme spolu. Môžem konštatovať, že máme okolo seba spriaznených ľudí, ktorí nám rozumejú, pridávajú ruku k dielu a chcú nám pomôcť. Preto vám chcem aj touto cestou poďakovať, v prvom rade za súdržnosť, spolupatričnosť, trpezlivosť, porozumenie a blízkosť človeka.  

              Vianoce...čo sú Vianoce? Bláznovstvo, tajomstvá, objatia, návštevy, jedlo, darčeky či rodina... tieto však budú iné ako obvykle. Prakticky žiadne návštevy či stretnutia, čas, kedy môžeme (musíme) ostať doma, v pokoji tráviť čas v najužšom kruhu svojich blízkych, vypnúť a oddýchnuť si od koronového diania vôkol nás. 

               

              Prajem vám nech si každý z vás na Vianoce otvorí darček so snami obalenými láskou. Nech každý pre každého má pár prívetivých viet, nech sú Vianoce časom rozprávok, blízkosti, dobrôt aj  darčekov.  To, čo je dôležité nájdeme v objatí, v jednoduchom úsmeve, pohľade, bozku. Darujme si všetko čo môžeme – hlavne však blízkosť človeka a pocit domova. Prajem vám vianočné sviatky plné zdravia, láskavosti, porozumenia, spokojnosti a srdečnosti a veľa pozitívnej energie v tomto, ale aj v nasledujúcom roku 2021. Ďakujem, že ste a verím, že sa vrátime čo najskôr do školy  a budeme sa radovať z každého momentu spolu so žiakmi. Všetci sa tešíme na školu, v ktorej bude znova počuť detský hlas a smiech.🙂 

              Držme si všetci palce, spoločne. 

              Monika Dudinská 

            • Slávnostné pasovanie prvákov

            • Žiaci 1.C triedy mali v posledný deň pred prázdninami svoj veľký deň. V komornej a zároveň slávnostnej atmosfére ich pani riaditeľka v roli kráľovnej oficiálne pasovala za žiakov našej školy. Pani zástupkyňa ako anjel im odovzdala ich vlastných malých strážnych anjelikov, ktorí ich budú strážiť a pomáhať im dodržiavať prvácky sľub, ktorý dnes zložili. Prajeme im veľa šťastia! tr.učiteľka Lenka Šidlovská

            • Včielka - dokonalý tvor

            • Skúsili sme, podarilo sa !

              Veľmi sme sa tešili a veľa sme sa naučili. Ešte pred vianočnými prázdninami sme stihli online besedu s Jankom Gallom, ktorý nám veľmi zaujímavo porozprával o živote včiel. Žiaci sa od skúseného včelára dozvedeli informácie ako žijú včely, ako sa delia, kto má akú úlohu. Naučili sme sa ako sa včelári o včely starajú a načo si musia dávať pozor. Hoci deti tušili, že včely sú veľmi dôležité, no prečo je to tak, im priblížil pán Ján Gallo skvelým rozprávaním. Videli sme včelársky oblek, mohli sme si chytiť a  zblízka obzrieť včelí plast, dozvedeli sme sa ako si včielky určia novú kráľovnú, čo to je vlastne materská kašička a aký je rozdiel medzi nektárom a medom. Za vzácne informácie a skvelý prístup nášmu online hosťovi veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu možnú spoluprácu.

              Kolektív 2.B

            • Vianočná knižka

            • Žiaci 1. A si vyrábali svoju vianočnú knižku.

              Jej výrobou si spestrili hodiny počas adventného obdobia. Obsahom sú písmená, ktoré už v 1. triede prebrali a s nimi súvisiace obrázky. Nájdeme v nej aj adventný veniec, symboly Vianoc, ako si ozdobíme dom, upečieme perníky a medovníky. Žiaci v nej majú aj vlastný prepis textu, príbeh o zvieratkách v lese, básničku o jedličke a na záver vianočný vinš. 

              Krásne a radostné Vianoce prajú žiaci 1. A a ich triedna pani učiteľka.

            • Vianočné pečenie

            • Žiaci 3.Š a nultého ročníka sa 17.12 podujali na pečení vianočných koláčov. Starší žiaci si precvičili porozumenie textu na recepte, mladší zas motorické zručnosti pri plnení muffinových košíčkov. Výsledok bol perfektný, všetkým chutilo!

            • PRIMÁRNA PREVENCIA ZÁVISLOSTÍ

            • I v tejto náročnej dobe nezabúdame na plnenie plánu spolupráce s Mestskou políciou vo Svite. Dnes žiaci 4. ročníka navštívila preventistka Mgr. Erika Danková a porozprávala žiakom o nástrahách , ktoré začali prenikať do ich života.

              Veľa času deti trávia pri počítači, mobiloch, je to pre nich v súčasnosti spôsob vzdelávania, ale možno aj zábavou a relaxom. Mgr. Danková upozornila, že nebezpečné však je, ak čas trávený pri týchto aktivitách presiahne rozumnú mieru a stane sa hlavnou náplňou života človeka. Niekto podľahne hraniu online počítačovej hry, iný sa nevie odtrhnúť od četovania. Činnosť sa stáva drogou, človek neustále potrebuje ďalšiu dávku – preto sa nadmerné trávenie času pri týchto aktivitách neskôr stáva závislosťou.

              V boji proti závislostiam je veľmi dôležitá prevencia, preto veľmi okrajovo a nenásilne bol tento problém dnes predstavený aj našim žiakom 4. ročníka.

            • Krásny vianočný darček

            • Chlapci Tobias Harniš, Daniel Garanyi a Adam Lašan nám urobili veľkú radosť. Na okresnom kole technickej olympiády obsadili 1. miesto a 4. miesto. BLAHOŽELÁME

            • Olympiáda z anglického jazyka

            • Milí priaznivci anglického jazyka!

              Aj tento školský rok sa uskutočnilo školské kolo olympiády z anglického jazyka, ktoré sa kvôli mimoriadnej situácii presunulo do virtuálneho sveta.

              Zúčastnili sa ho žiaci 6. až 9. ročníka a zmerali si svoje sily v oblasti gramatiky, slovnej zásoby, posluchu, čítania s porozumením a vytvorili príbeh, ktorého základom bol prezentovaný obrázok.

              Výsledky v jednotlivých kategóriách sú nasledovné:

              kategória 1B

              Lašan Adam

              Karina Kurpašová

              Vanesa Šimonová

              katogória 1A

              Rusiňáková Abby

              Molotová Sarah

              Potočková Diana

              Víťazom blahoželáme a prajeme im veľa šťastia na okresnom kole, ktoré sa uskutoční 13. 1. 2021 v Poprade. Všetkým ostatným súťažiacim prajeme veľa elánu a chuti do učenia sa cudzích jazykov a ďakujeme za ich účasť:-)

            • Mladý prekladateľ

            • Kedže všetci žijeme v náročnom období a hlavne sme vzdelávanie museli preniesť do virtuálneho sveta, tak sme sa rozhodli spríjemniť si čakanie na vytúžené Vianoce prekladaním vianočnej rozprávky... Rozprávku, so zaujímavou vianočnou témou, prekladali vybraní žiaci 7. a 9. ročníka.

              A výsledky sú nasledovné:

              Víťazi za 7. ročník

              1. miesto - Sarah Molotová (7.A)

              2. miesto - Viliam Debre (7.A) a Laura Kováčová (6.B)

              3. miesto - Viktória Gajdošová (7.A) a Vladimír Kuchcík (7.B)

              Víťazi za 9. ročník

              1. miesto - Bianka Antalová (9.B)

              2.miesto - Maroš Zajac (9.B) a Barbora Zámečníková (9.B)

              3. miesto - Viktória Chomová (9.A) a Lucia Poradová (9.A)

              Víťazom srdečne blahoželáme. Všetkým súťažiacim ďakujeme za ich čas, ktorý venovali prekladu. Určite to nebolo jednoduché a bolo to časovo veľmi náročné.

              Nech sa páči - tu je malá ukážka víťazných prác:-)

              Krásne vianočné sviatky prajeme!

            • Už to u nás rozvoniava....

            • Sme na prahu najkrajších sviatkov v roku. Vianociam už búchame na dvere. Vnímame ich všetkými zmyslami. S druhákmi sme si spríjemnili advent v škole vianočným pečením medovníkov. Vôňa medu a perníkového korenia v nás rozpútali tú správnu vianočnú náladu. Deťom išla práca od ruky, čiže určite sú aj doma šikovnými pomocníkmi. Perníčky sa vydarili a boli voňavé a nesmierne chutné. Pečenie si o rok určite zopakujeme.

            • Žiaci 5. B triedy tvorili

            • Pýtate sa čo? Ich úlohou bolo vytvoriť nový návrh mestského znaku nášho mesta. Žiaci popustili uzdu fantázii a nech sa páči, tu sú výsledky najlepších z nich. Úspešnými autormi teda sú: Andrej Kuchcík, Sofia Sedláková, Peter Hanzeľ, Lívia Stromková, Maroš Zamiška,     Nina Šallingová, Stela Zacharová, Mária Berkyová.

              Ďakujeme za podnetné práce, milí žiaci!

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie