• Prehľad akcií

            • SÚŤAŽ FOTOGRAFIÍ NA REGIONÁLNEJ VÝCHOVE

            • Žiaci 5. roč. hľadali počas zimných prázdnin zaujímavé pohľady na našu pýchu Vysoké Tatry. V škole sa pristavili ich kamaráti, ktorí hlasovali za naj... fotografiu. Máme víťazov. Blahoželáme, verím, že aj tak sa stáva Regionálna výchova zaujímavejšou.

              A víťazmi sa stali:

              Milan Duráni - 5.A-Š

              Erik Nytra - 5.B

              Hugo Jankovič - 5.B

              Pani učiteľka Milica Molnarova

            • EKUMENICKÉ STRETNUTIE

            • Počas ekumenického týždňa, ktorý trvá od 18.01. - 25.01. sa žiaci II. stupňa našej školy stretli spolu dňa 23.01. 2024 v aule, kde predstavitelia cirkví a zároveň učitelia NBV A ETV, Mgr. Janka Maťová , Mgr. Marek Suchanovský, Mgr. Martin Snak a PhDr. Ivan Šikorský, hovorili nielen o odlišnostiach slávenia liturgie, ale hlavne o tom, čo nás kresťanov, ale aj ľudí, ktorí neveria spája.

              Toto milé stretnutie je dôkazom toho, že ľudskosť, porozumenie a

              vzájomné poznávanie sa dokáže odstrániť mnohé predsudky, prekonať prekážky a urobiť život krajším, príjemnejším. Pani katechétka Jarmila Rišová

            • "ŠKOLSKÝ PARLAMENT PRINIESOL NOVOROČNÝ DAR LÁSKY DÔCHODCOM V MESTE SVIT"

            • Školský parlament našej školy nezaháľal a v rámci nedávnej zbierky prejavil podporu a starostlivosť 8 dôchodcom v meste Svit. Spoločným úsilím našich študentov a učiteľov sme zozbierali neuveriteľných 320 EUR, ktoré sme venovali ako novoročný dar lásky a solidarity našim bývalým zamestnancom. Chceli sme vyjadriŤ vďačnosť za ich prínos k nášmu vvzdelávaniu a výchove. Týmto jedinečným gestom sme sa chceli s nimi podeliť o lásku a starostlivosť v dôchodkových rokoch. Významným momentom bolo osobné odovzdanie finančnej pomoci. Laura Kováčová a Jakub Madanský z triedy 9.B, pod vedením pani asistenky Milena Valčáková, s úprimným zámerom odovzdali tieto dary.

              Týmto jednoduchým gestom sme chceli nielen finančne pomôcť, ale aj poskytnúť dôchodcom pocit, že sú v našich myšlienkach a srdciach. Nový rok sme tak privítali s pocitom naplnenej lásky a starostlivosti pre tých, ktorí možno prežívajú dni osamelo. Veríme, že sme dokázali vytvoriť trvalý odkaz lásky a starostlivosti pre našich starších spoluobčanov.

              Laura Kováčová a Školský parlament

            • NOVOROČNÁ LATKA 2024

            • Minulý týždeň sa na našej škole uskutočnila novoročná latka pre žiakov II. stupňa. Napínavá atmosféra, fanúšikovia a dobrá nálada. A víťazi Všetkým srdečne gratulujeme!

              5. ročník

              DIEVČATÁ 1. Yasmína Hozová

              2. Sofia Pitoňáková

              3. Laura Gašpárová

              CHLAPCI 1. Gabo Budzák

              2. Marek Kačmarčík

              3. Hugo Jankovič

              6. ročník

              DIEVČATÁ 1. Stella Vitková

              2. Evelin Hudáková

              3. Emma Benková

              CHLAPCI 1. Peter Vojsovič

              2. Max Groman

              3. Dalibor Kandalec

              7.ročník

              DIEVČATÁ 1. Rebeka Vargová

              2. Kristína Červenková

              3. Laura Dúbravská

              CHLAPCI 1. Tomáš Markoči

              2. Mathias Pitoňák

              3. Timotej Gardošík

              8. ročník

              DIEVČATÁ 1. Nelly Šidlovská

              2. Ema Sokoliová

              3. Bianka Debreová

              CHLAPCI 1. Marco Fronc

              2. Tomáš Sabo

              3. Andrej Štrbka

              9. ročník

              DIEVČATÁ 1. Martina Lukáčová

              2. Paula Ondrová

              3. Viktória Bangová

              CHLAPCI 1. Viliam Dobias

              2. Lukas Kubala

              3. Alex Jína

            • TURNAJ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL V HOKEJBALE

            • V utorok 16.1.2024 v priestoroch CVČ vo Svite prebehol turnaj žiakov v kategórii U 10 troch základných škôl v hokejbale.

              Napriek obom prehrám tréner Peťo Tréner Parizek vyzdvihol pozitívne momenty, ako bojovnosť a ochota dohrať zápas do konca aj pri nepriaznivom stave, na ktorých v nasledujúch kolách vieme stavať.

              Ďakujeme našim žiakom za reprezentovanie našej školy.

            • NOVOROČNÁ LATKA

            • Aj II. stupeň sa zmeria sily v novoročnej latke. Počkala si na nich, držte im prsty, aby sa im podarilo preskočiť latku čo najvyššie

            • KAMARÁTI Z NITRY

            • Žiaci v 6.Š si spoločne s pánom učiteľom Lukáš Plevko našli kamarátov na Základnej školy v Nitre. Prostredníctvom listov si vymenili pozdravy a trochu spoznali. Nedávno im prišla odpoveď aj z Vianoc

               

            • KOLEDOVANIE „ Dobrej noviny“ NA POMOC MISIÁM

            • V čase Vianočných sviatkov vystúpili naše deti s programom na tému „ VIANOCE V RODINE“ 26.12.2023 v kostole vo Svite a 31.12.2023 v kostole v Podskalke. Týmto vystúpením chceli pomôcť deťom v Afrike. Do koledovania vo Svite sa zapojili aj rodičia týchto detí, v úlohe troch kráľov. Vyzbierala sa krásna suma 2600 € , ktorá je určená na vybavenie interiéru Zdravotného strediska v obci Tcholliré v Kamerune. Ďakujeme deťom za námahu pri nacvičovaní programu, ale aj všetkým štedrým darcom. Sestrička Zbigniewa Kepková

            • NÁVŠTEVA V SÚKROMNEJ ZÁKLADNEJ ŠKOLE FÉLIX

            • Pani učiteľky z 1.stupňa boli načerpať inšpiráciu v súkromnej ZŠ Félix v Liptovskom Mikuláši. Nazreli do zákulisia novovzniknutej alternatívnej školy, kde sa napĺňajú predstavy o modernom vzdelávaní a výchove detí. Po celodennom pozorovaní a rozhovoroch s pani riaditeľkou a učiteľkami zistili, že aj keď v tejto škole nezvoní a nehodnotí sa známkami, veľa vecí robíme rovnako a s rovnakým nadšením ako tam. Ďakujeme.

            • GEOGRAFICKÁ KONFERENCIA 2023

            • No a pred Vianocami sme ešte cestovali na goegrafickej konferencii

              Kto nebol, prišiel o veľa. Geografická konferencia sa niesla prezentovaním hesla „Kde som bol, kde chcem ísť“. Cestovali sme do Kórey, odtiaľ do Istanbulu, navštívili sme Slovinsko, spoznali sme Prahu, zavítali sme do Kalábrie či na Kanárske ostrovy. Neobišli sme ani Oceániu, Írsko, Popradské pleso,

              Jordánsko, Dubaj, Cyprus, Malorku, Rumunsko, Španielsko a veľa iných krásnych miest po celom svete a na Slovensku. Piataci si trúfli ísť ešte ďalej, ako je naša Zem, zavítali na Mesiac a dokonca

              putovali k hviezdam. Mladí geografi, ďakujeme!

              Páni učitelia: Lucia Matfiakova Harhovska, Laci Kralinsky a Tomáš Švagerko.

            • NOVOROČNÉ BILANCOVANIE

            •  

              Pred vianočnými prázdninami sme mali v škole rôzne aktivity spojené s vianočnou náladou, ale nezabudli sme ani na koncoročné bilancovanie toho, čo sme sa naučili a zažili za posledné mesiace. Poďte sa s nami ešte obzrieť späť na predvianočnú náladu v škole. V 1.A si žaci s pani učiteľkou Milica Molnarova overili a bilancovali všetko to, čo sa naučili a zažili. 4.C s pani učiteľkou Lenka Saksová Šidlovská mali aktivity v rámci Dňa otvorených dverí. Žiaci 5.A-Š, 7.B, 8.A-Š a 9.B s pani učiteľkou Alena Reichlová prezentovali projekty o prečítaných knihách, odporúčali a zhodnocovali ich. Čerešničkou na torte bol zbor 8.A-Š a ich Morh ho! od Sama Chalupku. V 6.B si s pani učiteľkou Jana Timárová Pivková taktiež užili vianočnú atmosféru. S pani učiteľkou Lucia Sedliačiková mali žiaci párty vianočnú matematiku. Posledné hodiny v kalendárnom roku si spríjemnili vianočnou hudbou, občerstvením a online matematickými hrami.

              Na hodinách RŠF (Rozvoj špecifických funkcií) si zas žiaci

              Pred Vianočnými sviatkami na hodine RŠF mali žiaci 3.Š triedy vďaka pani asistentke Veronika Zummerová spolu so špeciálnom pedagogičkou Jana Kičinová príležitosť vidieť výrobu

              sviečok a zároveň si ich vlastnými šikovnými rukami mohli zhotoviť tiež. No a žiaci 4.B spoločne s pani učiteľkou Andrea Lazarová posúvali svoje poznanie ďalej vďaka projektovému vyučovaniu. Pri ich tvorbe si zopakovali informatiku, slovenčinu a ukázali svoje výtvarné zručnosti. Takáto práca nás baví a tešíme sa na nové aktivity, ktoré nás čakajú

            • VIANOCE V ZBOROVNI

            • Už druhý rok sme sa obdarovávali v zborovni tajným darčekom. Tento malý, milý prejav priateľstva medzi kolegami sa začína stávať zvykom a verte, že aj my sme sa nevedeli dočkať čo si nájdeme v balíčku. A veľké poďakovanie patrí aj našim pani kuchárkam, ktoré nám pripravili fantastický vianočný punč.

            • VIANOČNÝ ZÁZRAK NA VIANOČNEJ BURZE

            • Vianočná burza praskala vo švíkoch a ochota pomáhať bola neuveriteľne silná a dojímavá.

              Pre rodinu Samka Salaja sme na vianočných trhoch vyzbierali 1000 eur.

              Za školský parlament z vianočnej burzy, mestských vianočných trhov a adventného predaja sviečok sa vyzbieralo 320 eur, ktoré sme sa rozhodli venovať našim starkým. Sú to naši ôsmi bývalí zamestnanci školy, ktorí majú svoje osudy, starosti, zdravotné problémy, či ťažkosti. Sme radi, že pomôžeme v núdzi. Ďakujeme za vaše príspevky.

              V rámci predaja koláčikov v stánku Marys Meals sa nám podarilo vyzbierať 243 eur, čo znamená stravu na rok pre 11 detí v najchudobnejších krajinách sveta. Ďakujeme rodičom a žiakom 6.A-Š, 6.B a 6.C pri ich príprave.

              Ďakujeme za vaše dobré srdcia .

            • VIANOČNÁ NÁVŠTEVA V ZOS SVIT

            • Naši žiaci z 3. a 4. ročníka boli svojou prítomnosťou spríjemniť predvianočné chvíle obyvateľom v Zariadení opatrovateľskej služby vo Svite. Prejavili im svoju úctu prípravou milej besiedky, kde im zaspievali, zarecitovali ba aj zahrali na hudobných nástrojoch. Starkí im poďakovali milým a úprimným úsmevom, silným potleskom a sladkosťami. Deti aj starkí sa tešili z návštevy.

            • 3.Š A ICH CHUŤ DO VÝROBY MEDOVNÍČKOV

            • Malá vločka na viečku,veľká radosť v srdiečku. Medovníčky,perníčky,ľúbia ich aj detičky.

              Tie naše z 3.Š sa s chuťou pustili do ich výroby. Ako sa im to podarilo,môžete vidieť na fotografiách. Pani učiteľka Zuzana Harajdová

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie