• Prehľad akcií

            • ÚSPEŠNÍ RIEŠITELIA SÚŤAŽE IBOBOR

            • iBobor je online medzinárodná súťaž, ktorá prebehla aj v tomto školskom roku. Z našej školy sa súťaže zúčastnilo 419 žiakov v 4 kategóriach. Srdečne blahoželáme našim úspešným riešiteľom.

            • "NIE INAKOSŤ, ALE RÔZNORODOSŤ" S NAŠIM ŠKOLSKÝM PODPORNÝM TÍMOM

            • Školský podporný tím pokračuje vo svojich aktivitách v rámci celoročného motta: „Nie inakosť, ale rôznorodosť. Tentokrát sme sa venovali žiakom tretieho ročníka, ktorých sme naučili krátku relaxačnú techniku, dozvedeli sa niečo o svojich kamarátoch a pokúšali sa prenášať informácie podané slovom do kresby. Na oplátku sme sa od našich skvelých žiakov získali pohľad na to, ako vnímajú našu školu a vzťahy v nej. Pani školská psychologička Marianna Šramková

            • ŠPORT JE ZÁBAVA

            • Aj takto vyzerajú hodiny telesnej výchovy na našej škole. S pánom učiteľom Erik Stenchlak žiaci športovej triedy 9.A-Š budujú základy sily, učia správnu techniku a naberajú 💪. S pani učiteľkou Miroslava Kažimirová žiaci vybraných tried 3. a 4. ročníka absolvovali v rámci v rámci TŠV metodický blok Nordic walking. Naučili sa základy severskej chôdze a strávili čas na čerstvom vzduchu v jesennej prírode.

            • VZDELÁVANIE UČITEĽOV V OBLASTI VÝTVARNEJ VÝCHOVY A UMELEJ INTELIGENCIE

            • Aj učitelia chcú byť "IN", ísť s dobou a neustále aktualizovať svoje vedomosti a zručnosti. Naša pani učiteľka Tereza Kukučková sa podelila so svojimi skúsenosťami a odprezentovala výtvarné techniky na workshope pre učiteľov výtvarnej výchovy. A naše školské digitálne koordinátorky, pani učiteľky Lenka Mužilová a Simona Krzysiek si pre kolegov pripravili workshop v oblasti umelej inteligencie a spôsoboch, ako komunikovať a pracovať s chatom GPT. Nebojíme sa noviniek, učíme sa s nimi pracovať.

            • TÝŽDEŇ V KOCKE

            • Nahliadnite s nami do uplynulého týždňa. Ponúkame vám zážitky nielen z krúžkov, ale aj vyučovacích hodín. Žiaci prvého ročníka sú už naozaj školákmi. Na hodinách slovenčiny, ale aj v rámci výtvarnej výchovy si spoločne s pani učiteľkou Simi Stašáková precvičovali tvorbu písmenkových nápovedníčkov, skladali slová z plastelíny a tvorili slabiky. Vytvorili si tiež triednu knihu Krajiny Zázračno, kde sa zahrali na autorov a ilustrátorov a tešia sa na to, keď si budú svoju knihu spoločne čítať.

              Na krúžku varenia sa žiaci spolu s pani učiteľkou Andrea Lazarová učia, že najlepšie jedlo chutí vtedy, keď sa na jeho príprave podieľajú všetci spoločne. No a na krúžku Minecraft si žiaci postupne vytvárajú celé budovy, mestá budúcnosti, ale aj rekonštrukcie historických objektov, či udalostí.

            • BESEDA SO ZÁCHRANÁROM - PRVÁ POMOC

            • Záchrana ľudského života a poskytnutie prvej pomoci je u mnohých ľudí veľká výzva. Aby sme vedeli pomôcť tým, čo to najviac potrebujú musíme sa to naučiť. Už v druhom ročníku sa deti oboznamujú s touto témou. Preto sme si do školy pozvali na besedu o prvej pomoci toho najpovolanejšieho a síce

              pána záchranára, ktorý deťom s radosťou ukázal a vysvetlil ako na to, čo je dôležité, čo zvládnu aj čo si musia pamätať. Niečo nové sa dozvedeli aj pani učiteľky a všetci sa tešíme aj na ďalšie stretnutie, kde na nás čakajú ďalšie nové a zaujímavé informácie, vďaka ktorým môžeme niekomu pomôcť, keď to bude potrebné. Pani učiteľka Erika Nemec Antalová

            • ROZHLASOVÉ VYSIELANIE K 17. NOVEMBRU

            • V našej škole sme mali rozhlasové vysielanie, ktorým sme si pripomenuli 17. november, Deň boja za slobodu a demokraciu a zároveň Deň študentov. Vypočuli sme si skutočné príbehy ľudí, ktorí zažili nepríjemnosti režimu v oblasti náboženského vyznania, vycestovania za hranice štátu a tiež aj prijímacích pohovorov na školy. Ďakujeme žiačke Laure Kováčovej z 9.B, ktorá ho sprevádzala a všetkým, ktorí sa pričinili o to, aby sme v súčasnosti nemuseli o cestovaní snívať, skrývať svoje vierovyznanie a mohli o sebe rozhodovať. Pani učiteľka Simona Krzysiek

            • TEAMBUILDING "ŠKORPIÓNOVICA"

            • Teambuilding "škorpionovica" na zlepšenie sociálnych vzťahov, efektívnej spolupráce a otvorenej komunikácie. Spolu sme viac ako súčet jednotlivcov - sme TÍM

            • ŽIACI ŽIAKOM V OBLASTI ŠIKANY, UČENIA O SVALOCH A NIEČO Z MS EXCEL

            • Naši žiaci sa učia medzi sebou navzájom prípravou rôznych prezentácií a aktivít. Prevencie nie je nikdy dosť a tentokrát sme sa venovali šikane v 9.A-Š spoločne s pani učiteľkou Lucia Sedliačiková a školskou psychologičkou Marianna Šramková. V rámci triednickej hodiny si mali pripraviť skupinové prezentácie na témy:

              1. Čo je a nie je šikanovanie

              2. Fázy a formy šikanovania

              3. Kto je agresor a jeho typy

              4. Kto je obeť a aké sú jej varovné signály

              5. Pomoc a prevencia voči šikanovaniu

              Prezentácie boli veľmi pekne spracované a najmä poučné. Veríme, že v triednych kolektívoch budú aj naďalej prevládať hodnoty ako priateľstvo, spolupráca a dôvera.

              V 2.C sa žiaci pani učiteľky Erika Nemec Antalová naučili niečo nové z prezentácie o svaloch, ktorú si pre nich pripravili žiačky zo 7.B.

              No a skupina informatiky pána učiteľa Lukáš Plevko sa chopila učiteľského kormidla a učili svojich spolužiakov používať vzorce v programe MS Excel.

            • POZRITE SA, ČO ROBIA ŽIACI NA REGIONÁLNEJ VÝCHOVE

            • Nie každé mesto sa môže pýšiť Baťovou knižnicou, ktorú navštívili žiaci 5.A a 5.B v rámci Regionálnej výchovy. Myšlienky, ktoré našli v knihách majú čo povedať aj dnešnému mladému človeku. "Buď usilovný, pokorný, pracuj aj oddychuj, pomáhaj, uč sa, hovor pravdu, maj život rád." Pani učiteľka Milica Molnarova

            • Z HODÍN NÁBOŽENSTVA

            • Prvé novembrové dni, ktoré patria spomienkam na našich drahých zosnulých, sme  so žiakmi 5. - 9. ročníka využili v rámci hodín náboženstva na návštevu miestného cintorína. V nádeji na vzkriesenie sme obetovali modlitbu za duše našich blízkych,  za duše na ktoré si už nik nespomína i za dušičky detí, ktorým nebolo dopriate narodiť sa. 

            • DAROVANIE KRVI

            • Ďakujeme, ďakujeme a ešte raz ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili darovania krvi. 39 darcov, to tu ešte nebolo, fantázia. Ďakujeme aj MsČK vo Svite za organizáciu pri darovaní, našim pani kuchárkam za výborné buchty a čaj. Vidíme sa v apríli – máji 2024 a dúfame, že aj v takomto hojnom počte. Pán učiteľ Tomáš Švagerko

            • VINCOLYMPIÁDA – REGIONÁLNE (KRAJSKÉ) KOLO

            • 12.11.2023 sa v Košiciach konalo regionálne kolo Vincolympiády za Košický a Prešovský kraj. Naši žiaci obsadili vo svojich vekových kategóriách 1., 2. a 3. miesto a tak všetci postúpili na národné kolo, ktoré sa bude konať 25.11.2023 v Banskej Bystrici.

              Veronika a Lucia Tengyové si obhájili 1. miesto z okresného kola.

              Petra a Tomáš Kočišovi obsadili 2. miesto a Lenka Košťálová s Jankou Heldákovou, ktoré boli najmladšou súťažiacou dvojicou obsadili 3. miesto. Tešíme sa spolu s nimi a prajeme im čo najlepšievýsledky na národnom kole. Sestrička Zbigniewa Kepková

            • PREZENTÁCIA O VESMÍRE

            • Najlepšou odmenou pre učiteľa je, ak je žiak snaživý, samostatný a aktívny. A to nie preto, že musí ale sám chce. Náš spolužiak Lucas Džurný nám ukázal svoju šikovnosť na hodine prírodovedy, keď si sám pre spolužiakov pripravil prezentáciu na tému "Vesmír". Zopakoval a upevnil si vedomosti nielen z prírodovedy, ale aj informatiky. Ďakujeme. 4.B a pani učiteľka Andrea Lazarová

            • "TÝŽDEŇ V KOCKE - POHYB, CHUŤOVKY, PROJEKTY, VZŤAHY, CHOROBY SPOLOČNOSTI"

            • Tento týždeň sa v našej škole udialo opäť množstvo udalostí a aktivít. Tak sa poďme na ne spoločne pozrieť.

              V 6.A-Š mali s pani učiteľkou Lucia Sedliačiková projektové vyučovanie na hodine matematiky. Žiačky prekvapili so svojim projektom k preberanej téme, kde zamestnali aj spolužiakov a výsledok bol vynikajúci.

              V 3.C sa s pani učiteľkou Zuzana Tutokyova Magerová zahrali na hodine čítania na hercov. Precvičili si mozog na vytváranie dialógov a osvojovali si slovnú zásobu.

              V 4.C s pani učiteľkou Lenka Saksová Šidlovská už dávno vedia, že pohyb je prirodzenou súčasťou života všetkých detí. A že učiť sa dá aj v pohybe, nielen z lavíc.

              Na krúžku varenia s pani učiteľkou Andrea Lazarová si opäť pochutili. Palacinky rozvoniavali až do telocvične. Tým, že deti priložili ruku k dielu, im ešte viac chutilo. Takto krúžok riadne baví

              6.C sa s pani školskou psychologičkou Marianna Šramková a pani učiteľkou Simona Krzysiek tento mesiac zamerala na budovanie vzťahov, kde sa venujú aj sami sebe, ale zároveň aj svojim spolužiakom.

              No a na hodinách Evanjelického náboženstva s pani farárkou Janka Maťová preberajú zaujímavé témy a aktivity. So žiakmi 1. a 2. ročníka pripravili "Strom vďačnosti", kde nielen tvorili, ale zároveň aj premýšľali nad tým, za čo všetko sú vďační a v závere hodiny ďakovali v modlitbách za to, čo napísali/nakreslili individuálne. Každé dieťa malo svoj vlastný strom, ktorý si domov odnieslo vo svojich zošitoch a s vierou, že aj vďačnosť v srdci voči Pánu Bohu.

              So staršími žiakmi (5. - 7. roč.) tématickom celku o vzťahu k spoločnosti a jej "chorobách" (fašizmus, rasizmus, diskriminácia a pod.) prezentovali vlastné projekty. Je zaujímavé vidieť tú pestrosť pohľadov, názorov a tiež výber tém. Je tu viera, že aj táto téma žiakov nielen niečo naučila, ale aj poučila, aby sme sa varovali chýb minulosti, aby sme ich neprenášali do súčasnosti. Pán Boh nás má rád všetkých bez rozdielu a pani farárka vyjadrila vďačnosť za skvelých a šikovných žiakov a krásne práce.

            • "VÝCHOVNÝ KONCERT CESTA DO NEZNÁMA A MEDZI NAMI"

            • V pondelok, 6.11.2023 sa naša škola zúčastnila výchovného koncertu rozdeleného pre prvý stupeň s názvom: "Cesta do neznáma", kde cestovali po celom Slovensku. Navštívili hrady, zámky, vodné priehrady a potvrdili si to, čo už dávno vedeli, že Slovensko je to najkrajšie miesto na svete

              Výchovný koncert pokračoval pre druhý stupeň s názvom: "Medzi nami". Zopakovali si niečo z našej histórie, ale nakukli aj k moderným technológiám a zistili, čo znamená byť "generáciou Z". Výchovný koncert bol doplnený o chytľavé piesne a zaujímavé kvízy. Ďakujeme. Pani učiteľky Alena Reichlová a Anna Dratvová

            • "DEŇ VOJNOVÝCH VETERÁNOV"

            • 11. 11. je dátum, ktorým si pripomíname koniec 1. svetovej vojny a zároveň je dňom vojnových veteránov. Ich symbolom sa stal červený mak. Naša škola sa v spolupráci s organizáciou Post Bellum zapojí do dobrovoľnej zbierky a zajtra, 10.11.2023 od 14:00 budete môcť v našich uliciach stretnúť žiačky našej školy. Výťažok z tejto zbierky bude odovzdaný organizácii Post Bellum, ktorá dokumentuje a zaznamenáva životné príbehy a osudy ľudí v 20.storočí, aby sa nezabudlo na našu históriu. Potrebujeme ju poznať, aby sa neopakovala. Ďakujeme. Pani učiteľka Simona Krzysiek

            • MAJSTER POČÍTAČOVEJ KLÁVESNICE 2023

            • Už tradične začiatkom školského roku hľadáme najrýchlejšieho

              "pisára na PC klávesnici" medzi žiakmi 4. - 8. ročníka. Aj tento rok sme našli majstrov! Blahoželáme!

            • VINCOLYMPIÁDA 2023

            • V sobotu 4.11.2023 bolo okresné kolo Vincolympiády, ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci a všetci postúpili do krajského (regionálneho) kola, ktoré bude 12.11.2023 v Košiciach.

              Svoje vekové kategórie vyhrali Veronika a Lucia Tengyové a

              Petra s Tomášom Kočišovci.

              Z druhého miesta, len o 0,5 boda menej, postúpili Lenka Košťálová a Janka Heldáková.

              Blahoželáme im a ďakujeme za čas venovaný príprave v oblasti Svätého písma a náboženských otázok. Prajeme im úspech aj v ďalšom kole. Sestrička Zbigniewa Kepková

    • Kontakty

      • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
      • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
      • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
      • 17068975
      • 2020947753
    • Prihlásenie