• Prehľad akcií

          • Nie každodenný zážitok
            • Nie každodenný zážitok

            •      majú za sebou naši ôsmaci, ktorí sa koncom marca zúčastnili exkurzie do Bratislavy. Keďže na hodinách občianskej náuky preberali poslanie a fungovanie parlamentu, rozhodli sa o tom presvedčiť na vlastné oči.

                   Ráno si stačili prezrieť nádvorie bratislavského hradu i obnovené   hradné záhrady a potom ich už čakala prehliadka Národnej rady Slovenskej republiky.

              Od slečny sprievodkyne sa dozvedeli o dejinách parlamentarizmu u nás, o historických slovenských národných radách i o fungovaní súčasného parlamentu.

              Prehliadku priestorov zavŕšili na parlamentnom balkóne, z ktorého mali možnosť sledovať práve prebiehajúce hlasovania. A vidieť „na živo“ za predsedníckym stolom sediacu celú našu politickú špičku - predsedu parlamentu JUDr. Andreja Danka,  jeho podpredsedov  Ing. Bélu Bugára, Mgr. Andreja Hrnčiara , JUDr. Martina Glváča,  ale tiež predsedov a poslancov našich politických strán.

              Následne si v rokovacej miestnosti parlamentného výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport spolu s p. poslancom Branislavom  Grolingom (ktorý podal pomocnú ruku pri organizovaní tejto exkurzie) vyskúšali fungovanie tohto výboru. Beseda, ktorá sa rozprúdila, bola podnetná, myslíme,  pre obe strany.

              Už len čerešničkou na torte bolo fotografovanie sa s Marošom Kramárom a Kristínou Farkašovou, ktorí práve smerovali do budovy NRSR na premietanie filmu Únos.

                   Ktovie, či o niekoľko rokov nebudú v parlamentných laviciach zasadať i niektorí z našich dnešných „exkurzantov“.

               

                                        ZŠ Komenského ul.

              Do galérie Nie každodenný zážitok boli pridané fotografie.

          • Piataci v SHMÚ v Gánovciach
            • Piataci v SHMÚ v Gánovciach

            • Pri príležitosti Svetového dňa meteorológie sa dňa 23.3.2017 uskutočnil Deň otvorených dverí v SHMÚ v Gánovciach. Tento deň bol zameraný na problematiku oblačnosti. Naši žiaci 5. ročníka sa na vlastné oči presvedčili, aké prístroje a zariadenia sa v SHMÚ používajú, oboznámili sa s činnosťou pracoviska, získali informácie z oblasti meteorológie a klimatológie a o 12:15 hod. si pozreli vypustenie meteorologického balóna s rádiosondou.

              Do galérie Piataci v SHMÚ v Gánovciach boli pridané fotografie.

          • Beseda o tradíciách
            • Beseda o tradíciách

            • Dnes sme si spestrili hodinu Vlastivedy a Regionálnej výchovy Besedou o tradíciách... Žiaci 4. A, 4. B, 4. C, 5. A a 5. B mali možnosť spoznať šuňavský kroj, jeho časti, zvyky a tradície z tejto oblasti, ktoré im priblížila pani Šefferová zo Šuňavy. Jej ohromná zbierka, ktorú si vlastnoručne zozbierala a aj vyrobila ohromila nie len žiakov, ale aj pani učiteľky. ...ďakujeme... :-)

              Do galérie Beseda o tradíciách boli pridané fotografie.

          • Tatranská lyžiarska liga
            • Tatranská lyžiarska liga

            • Tretím kolom pokračovala Tatranská lyžiarska liga v Bachledovej doline obrovským slalomom. Žiaci našej školy obsadili v mladších žiačkach Katarína Grenérová 2. miesto a Daniel Imrich v starších žiakoch tiež 2. miesto, Ján Mareček 5. miesto. V celkovom hodnotení starších žiakov po troch kolách obsadil Daniel Imrich 1. miesto a Ján Mareček 3. miesto. V družstvách sme obsadili 5. miesto. Za skvelé výkony všetkým zúčastneným žiakom našej školy srdečne blahoželáme.

              Do galérie Tatranská lyžiarska liga boli pridané fotografie.

          • Trieda hľadá talent - celoslovenské kolo
            • Trieda hľadá talent - celoslovenské kolo

            • VIDEO

              VIDEO

              Trieda hľadá talent je obdobná súťaž ako Slovensko má talent, ale je určená žiakom základných škôl. Naše dievčatá Kija a Veronika Kozubové a Sárka Molotová a Dianka Potočková museli prejsť 2 kolami, aby sa dostali na celoslovenské kolo do Bratislavy. Napokon na stupeň víťazov - 3. miesto vystúpili sestry Kozubové s cigánskym tancom. Blahoželáme! Postaviť sa pred porotu, ktorú tvorí Jaro Slávik, Marián Čekovský a iné známe osobnosti, a pritom podať výborný výkon, chce veľkú dávku odvahy.

              Do galérie Trieda hľadá talent - celoslovenské kolo boli pridané fotografie.

          • Kúzelná fyzika
            • Kúzelná fyzika

            • Tak sa volal názov fyzikálnej šou, ktorú nám predviedol pán Michal Figura z Prešova, kde nám hravou a zázračnou formou ukázal, že fyzika nie sú len samé poučky a rovnice, vzorce a výpočty, ale aj zaujímavé pokusy od A do Z. Na kúzelnej fyzike sa zúčastnili žiaci 6., 7.a 8.ročníka, ktorí mohli sledovať rôzne zaujímavosti, čo sa týka fyziky/ kvapaliny, hustota, magnetizmus, elektrika, trenie, tlak ,meranie času a iné zaujímavé veci/.Jednoducho niečo fantastické.  Kúzelnú fyziku by mali vidieť všetci žiaci ZŠ na Slovensku a hneď by boli známky a vedomosti kvalitnejšie aspoň o 100 percent. Nakoniec za všetkých žiakov,čo boli aktérmi tejto šou sa chcem ešte raz poďakovať Michalovi, jednoducho bolo to EŇO-ŇUŇO. Eduard Bobrík,učiteľ Fyziky na ZŠ Komenského 2 vo Svite.

              Do galérie Kúzelná fyzika boli pridané fotografie.

          • Prírodovedný päťboj
            • Prírodovedný päťboj

            • Dňa 23.2.217 sa na Gymnázium-Kukučínova v Poprade uskutočnil prírodovedný päťboj,kde rôzne tímy bojovali v oblasti: matematika,chémia,biológia,fyzika a informatika. Našu ZŠ reprezentovali dva tímy a to:

              Tím GÉPARDI-9.A: Samuel Zaťura

              Samuel Varga

              Nikola Konterová

              Adam Tomajko

              Ondrej Alexaj

              Tím GAZELY-9.B: Andrej Závacký

              Terézia Salajová

              Ivana Belanová

              Tomáš Jackovič

              Patrik Grivalský

              Po teoretickej časti,ktorá trvala 60min, všetci účastníci mali prestávku na krátke občerstvenie a po prestávke sa vrhli na praktickú časť päťboja. Po úpornom boji, vysilený,ale šťastní, že to všetko zvládli,sa tím Gépardi umiestnil na peknom 7-8.mieste s počtom bodov 45 a tím Gazely na 16.mieste s počtom bodov 17/poznámka-neboli poslední/. Všetkým súťažiacim sa chcem poďakovať za neochvejnú bojovnosť a repre ZŠ. A na záver: Nie je umenie vyhrať,ale zúčastniť sa.

              Dozorkonajúci a fanúšik svojich tímov: Ing.Eduard Bobrik.učiteľ na ZŠ-Komenského 2 vo Svite.

              Do galérie Prírodovedný päťboj boli pridané fotografie.

          • Poznávame Slovensko
            • Poznávame Slovensko

            • Tretiaci a štvrtáci v Liptovskom Mikuláši poznávali Slovensko v Múzeu jaskyniarstva a prírody. Expozície pomohli utvrdiť učivo a pozrieť sa na krásy Slovenska aj z inej strany.

              Do galérie Poznávame Slovensko boli pridané fotografie.

          • Školská knižnica v nových priestoroch
            • Školská knižnica v nových priestoroch

            •      Prvého marca sa začal – ako každý rok - mesiac knihy. Preto sme využili tento dátum a tento mesiac symbolicky ako nový začiatok našej školskej knižnice v nových krásnych priestoroch. Sú síce neveľké, ale veľmi účelne a vkusne zariadené. Organizačne všetko zariadila pani riaditeľka, ktorá dotiahla do konca nápad p. uč. Lazarovej presťahovať knižnicu z dovtedajšieho miesta, t. j. z 1. D vo vedľajšom trakte školy, na chodbu na 1. poschodí, kde takto bude knižnica prístupnejšia učiteľom i žiakom. Po nevyhnutných murárskych, elektrikárskych a maliarskych prácach sa s pomocou žiakov premiestnili police i knihy. Krásne ilustrácie na priečelí sú dielom p. uč. Mendrošovej. Novou vedúcou knižnice je p. uč. Bachledová. Informácie o otváracích hodinách sú vyvesené na dverách knižnice, okrem piatku bude otvorená každý deň do 15:00, striedavo od 13:00, alebo od 14:00. Uvedený čas sa môže meniť podľa okolností.

                   V týchto dňoch sa uskutočnili aj prvé akcie v knižnici. Prvého marca bolo slávnostné otvorenie – po príhovore p. riaditeľky si knižnicu prezreli žiaci 3. B a 5. B. Druhého marca počas piatich vyučovacích hodín prebiehalo dramatizované čítanie troch rozprávok o Danke a Janke. Čítali žiačky 5. B postupne pre žiakov prvých ročníkov. Žiačky si pripravili aj papierové bábky, aby čítanie ozvláštnili, a svojej moderátorskej úlohy sa ujali žiačky 9. A. Akcia mala úspech a deťom sa veľmi páčila.

                   Tretieho marca si mohli žiaci zo všetkých ročníkov prezrieť výstavku kníh, zostavenú jednak zo starších kníh, ktoré už boli vo fonde knižnice, ale ktoré môžu byť pre deti stále atraktívne, a jednak z nových, ktoré nám pribudli zásluhou p. uč. Perignáthovej – získala ich pre školu od vydavateľstva Martinus v rámci akcie Teach for Slovakia. Všetkým, ktorí sa akokoľvek podieľali na príprave a priebehu všetkých akcií, patrí veľká vďaka. Žiakom našej školy chce knižnica v novom šate slúžiť dlhé roky a dúfajme, že ich aj privedie k takej ušľachtilej činnosti, ako je čítanie kníh.

               

              Ing. Helena Bachledová

              Do galérie Školská knižnica v nových priestoroch boli pridané fotografie.

          • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo
            • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

            • Dňa 1. marca 2017 sa zúčastnili 6 žiaci našej školy obvodného kola Hviezdoslavovho Kubína v prednese poézie a prózy..
              Boli to títo žiaci :
              Daniel Nedoroščík 3.A
              Viktória Kozubová 3.B
              Bianka Antalová 5.B
              Simona Kekláková 6.C
              Juraj Hurčala 8.A
              Zuzana Nedoroščíková 9.A
              Všetci títo žiaci vzorne reprezentovali našu školu a podali skvelé výkony.
              Do okresného kola postúpila súrodenecká dvojica Danko Nedoroščík a Zuzka Nedoroščíková.
              Srdečne blahoželáme !

              Do galérie Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo boli pridané fotografie.

      • Kontakty

        • Základná škola, Komenského 2, 059 21 Svit
        • Mobil riaditeľ: +421 911 305 053 Mobil zástupcovňa: +421 948 990 834 (do 15.00h ) Mobil ekonomické oddelenie: +421 903 061 163 (do 15.00 h) Mobil ŠKD: +421 911 519 179 Mobil ŠJ: +421 911 305 052
        • Komenského 2, Svit 05921 Slovakia
        • 17068975
        • 2020947753
      • Prihlásenie